Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Alman Banka Berenberg: SEC Muhtemelen Coinbase’e Dava Açacak!

Berenberg, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) yakında Coinbase’e (COIN) yaptırım davası açacağını öne sürdü.

Alman bankacılık devi Berenberg 15 Mayıs tarihinde yayınladığı araştırma raporunda, SEC’nin yakında ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’e yaptırım davası açabileceğini söyledi.

Berenberg, kripto para borsasının 31 Mart tarihinde sona eren 12 ayda elde ettiği net gelirin yaklaşık %86’sının ABD operasyonlarından elde edildiğinin altını çizerek borsasının ABD regülatörleriyle uyum içinde çalışmasının önemini vurguladı. Bu bu durumun hisselerinin %10’a yakın değer kaybetmesine yol açabileceğini ifade etti.

Borsanın ABD’den uzaklaşmasının da oldukça zorlu bir hamle olacağına raporda yer verilirken davanın Bittrex ve Kraken davalarına benzer bir doğrultuda staking hizmeti üzerinden ilerlemesi ihtimaline değinildi. USD Coin’in (USDC) staking hizmetinden elde edilen gelirin SEC’nin ağına takılabileceği belirtildi.

Ayrıca banka, Coinbase’in yılın ilk çeyreğinde net gelirinin 736 milyon dolar olarak kaydedildiğini ve bu gelirin %37’sinin Bitcoin (BTC) dışındaki varlıkların alım-satımı ve staking hizmetlerinden elde edildiğinin altını çizdi. Kraken’in SEC ile yaptığı anlaşma kapsamında staking operasyonlarının sonlandırıldığı hatırlatılarak önemli bir gelir kaybı yaşanabileceğine dikkat çekildi.

Berenberg analisti Mark Palmer, bu gelir kaynaklarının komisyonun yakında sunulması beklenen icra davasında SEC tarafından hedef alınacağını öngördü.

Nasdaq verilerine göre COIN, son 24 saat içerisinde %5,98 değer kazanarak 60,77 dolar seviyesinden işlem gördü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!