Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Gizli Servisi’nden Dikkat Çeken Açıklamalar: Bitcoin, Blockchain ve Daha Fazlası

ABD Gizli Servisi yetkilileri, yakın zamanda katıldıkları bir soru-cevap etkinliğinde kripto paralar ve blokzinciri teknolojisi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

ABD Gizli Servisi ve birimin San Francisco Field Office‘i tarafından desteklenen siber suçlarla mücadele kolu REACT, Reddit üzerinde gerçekleştirilen kripto temalı bir soru-cevap etkinliğinde kullanıcıların sorularını yanıtladı. 15 Mayıs tarihinde gerçekleşen bu soru-cevap etkinliğinde dikkat çeken detaylar ortaya çıktı.

Bitcoin whitepaper’ı zorunlu olarak okutuluyor

Teşkilatın San Francisco ofisinde kripto suçlarına adanmış bir grup özel ajan ve analist bulunduğunu belirten Gizli Servis, bu birimde göreve yeni başlayan bütün özel ajanlara Bitcoin whitepaperının zorunlu olarak okutulduğunu belirtti. Buna ek olarak özel ajanların, zaman içerisinde blokzinciri teknolojisi öğrenmek için birçok on-chain faaliyete dahil oldukları ve sektörün yeniliklerini yakından takip ettikleri vurgulandı.

Blokzincire övgü

Kripto para sektörü ve blokzinciri hakkındaki sorulara samimi yanıtlar veren ekipler, bazı düzenleyicilerin hala kripto parayı dolandırıcılar için bir araç olarak görmesine rağmen blokzincirlerinin halka açık ve şeffaf doğasını suçla mücadelede “olağanüstü bir fırsat” olarak nitelendirdi. Blokzinciri üzerinde işlenen suçların takibinin nakit para ile işlenen suçlara kıyasla daha kolay olduğunu ve bu şeffaf yapının işin özünde teknolojiyi güvenilir kıldığı ifade edildi.

Bu noktada gelen “Peki takip edilmeden işlem yapmak istiyorsak ne kullanmalıyız?” sorusuna açıkça yanıt veren yetkililer, yapılan işlemleri kolluk kuvvetlerinden gizli tutmanın en iyi yolunun nakit kullanmak olduğu şakayla karışık bir dille ifade etti.

Ekip tarafından yapılan açıklamada şimdiye kadar blokzincirinin şeffaf yapısı sayesinde birçok suçlunun yakalandığı ve toplamda 17 mağdura çalınan varlıklarının iade edildiği duyuruldu.

Monera (XMR) kullananlar potansiyel şüpheli

Kullanıcılar tarafından gelen ve Monero gibi gizlilik saplayan kripto paraların hükümet tarafından nasıl karşılandığına dair genel bir cevap talep eden soruyu yanıtlayan Gizli Servis yetkilileri, bu tür varlıklarla işlem yapanları potansiyel suçlu olarak nitelendirdi.

Adalet Bakanlığı’ndaki dostlarımız Monero gibi anonimliği artırılmış kripto para birimlerinin kullanımını, olası suç davranışının göstergesi olan yüksek riskli bir faaliyet olarak değerlendirmektedir.

ABD hükümeti geçtiğimiz senelerde Tornado Cash, Monero ve Zcash (ZEC) gibi gizlilik odaklı projelere karşı ciddi bir tavır almış ve belirli noktalarda kısıtlamalar uygulamıştı.

9 parçalık “gizli” NFT koleksiyonu

Gizli Servis, blokzinciri özelinde öğrenme çalışmalarının bir parçası olarak NFT koleksiyonu oluşturduğunu da belirtti. Halihazırda OpenSea üzerinde erişilebilen koleksiyon toplamda 9 farklı parçadan oluşuyor. Koleksiyona ait şimdiye kadar hiçbir alım satım işlemi bulunmazken özel ajanlara ait olduğu tahmin edilen 5 farklı adres koleksiyonun tamamını cüzdanlarında tutuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!