Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Başkanı Komite’de Kripto Paralar Hakkında Konuşacak: Neler Söyleyecek?

SEC Başkanı Gary Gensler, senato karşısında yapacağı konuşmada birçok kripto paranın menkul kıymet olduğuna dair ifadelerini yineleyecek.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, TSİ bugün saat 17.00’de Senato Bankacılık Komitesi önüne çıkarak ifade verecek. Gensler duruşma için hazırladığı dosyaya göre bugün birçok kripto paranın menkul kıymet olduğunu ve SEC tarafından regüle edilmesi gerektiğini tekrarlayacak.

Gensler hazırladığı dosyada, kripto paraların “büyük çoğunluğunun” menkul kıymet yasaları kapsamında olduğunu bir kez daha dile getirirken bu tür varlıklara para aktaran yatırımcıların menkul kıymetler yasalarına uymak zorunda olduklarını hatırlattı:

Bu sektörün menkul kıymetler yasalarına geniş çaplı uyumsuzluğu göz önüne alındığında, bu piyasalarda birçok sorun görmemiz şaşırtıcı değil. Kripto paraların büyük çoğunluğu muhtemelen yatırım sözleşmesi testini karşılıyor. Çoğu kripto paranın menkul kıymetler yasalarına tabi olduğu göz önüne alındığında, çoğu kripto aracısının da menkul kıymetler yasalarına uyması gerektiği sonucu ortaya çıkıyor.

SEC’nin son dönemde Grayscale ve Ripple‘a karşı dava kaybetmesinin Gensler’in fikirlerinde bir değişikliğe neden olmadığı görünüyor. Yapılacak duruşmada ayrıca söz konusu davalar hakkında da konuşulması bekleniyor.

Öte yandan SEC tarafından Binance ve Coinbase gibi sektörün dev borsalarına karşı açılan davaların da duruşma içerisinde yer alacağı tahmin ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!