Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Depremin Vurduğu Fas’a Elini Uzattı: 3 Milyon Dolarlık BNB Airdrop’u!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Fas’ta yaşanan depremden etkilenen kullanıcılara 100 dolar değerinde BNB (BNB) airdrop dağıtacak.

Binance 11 Eylül tarihinde resmi web sitesi üzerinde yayınladığı gönderide, sosyal sorumluluk kolu Binance Charity aracılığıyla Fas’ta 7,2 büyüklüğünde yaşanan depremden etkilenen kullanıcılara 100 dolarlık BNB dağıtacağını söyledi.

Verilen bilgilere göre 100 dolarlık airdrop’u almak isteyen kullanıcıların 9 Eylül tarihinde önce adres doğrulamasının (PoA) tamamlanmış olması gerekiyor. Ancak bölgedeki birçok kullanıcının PoA’yı tamamlamadığının farkında olduklarını da ifade eden Binance, 9-30 Eylül tarihleri arasında PoA’yı tamamlayan kullanıcılar için de 25 dolarlık bir BNB airdropu yapacağını söyledi. Her iki airdrop da Marakeş-Safi bölgesi için geçerli olacak.

Borsa bunun yanı sıra Fas’ın deprem bölgesi dışında kalan yerleşim yerleri için üçüncü bir airdrop duyurusu yaptı. Binance, Marakeş-Safi bölgesinde ikamet etmeyen ama Fas genelinde aktif işlem yapan Binance kullanıcılarına 10 dolar değerinde BNB dağıtacak.

Binance, yardımın toplamda 70 bin kullanıcıya ve 3 milyon dolara erişmesini beklediğini belirtti ve fonların 12 Eylül tarihinden itibaren dağıtılmaya başlanacağını dile getirdi. Binance ayrıca kamuoyuna açık bir cüzdan adresi başlattı ve BNB, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), USD Coin (USDC), Tether (USDT) ve Binance USD (BUSD) cinsinden yardım toplamaya başladı. Bağışlar daha sonrasında belirlenecek Faslı bir hayır kurumuna aktarılacak.

Borsa yapılan yardım hakkında bu tip afetler sonrasında insanların çeşitli yardım malzemelerini almak için ekstra fona ihtiyaç duyduğu sırada geleneksel bankacılık hizmetlerine erişimi kaybettiğini söyledi. Binance bu nedenle hızlı ve düşük maliyetli bir yöntem olan kripto para transferlerinin afetzedelere yardım için giderek daha yaygın kullanılmaya başladığının altını çizdi.

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), depremin Fas üzerindeki etkilerinin yıkıcı olduğunu ve etkilenenlere bir miktar destek sağlayabilmeyi umduklarını belirtti. CZ, airdrop’u alan ancak depremden etkilenmeyen kullanıcıların bunları etkilenen kullanıcılara aktarmasını rica etti.

Fas’ta 8 Eylül tarihinde gece saatlerinde 7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş ve ülkeyi büyük ölçüde olumsuz etkilemişti. Fas devlet yetkilileri ülkede depreme bağlı pek çok ölüm yaşandığını belirtmiş, yerleşim yerlerinin önemli derecede tahrip olduğunu söylemişti.

Binance, benzer bir desteği geçtiğimiz şubat ayında Türkiye’de yaşanan ve 10 ili etkileyen depremden sonra bölgede yaşayan kullanıcılara da sağlamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!