Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Kurucusundan Milyonlarca Dolarlık ETH Transferi: Satış Mı Yapacak?

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, yaklaşık 3 milyon dolar değerinde 2 bin ETH’yi satış yaptığı adrese transfer ederken arkasında ki sebep merak konusu oldu. 

On-chain analiz platformu Arkham Intelligence tarafından sağlanan verilere göre Ethereum kurucusu Vitalik Buterin’e ait olduğu bilinen bir cüzdandan başka adrese 2 bin ETH’lik bir transfer gerçekleştirildi. Yaklaşık 3 milyon dolar değerindeki bu işlemin ardından Vitalik Buterin tarafından yönetildiği bilinen ana gönderici adresinde 37.000 ETH kaldı.

Buterin geçtiğimiz dönemlerde de benzer işlemlere imza atmış ve sahip olduğu Ethereumları söz konusu cüzdana gönderdikten sonra kripto para borsası Bitstamp‘a aktarmıştı. Vitalik Buterin ile ilişkili cüzdanlar, geçtiğimiz yıl kripto para borsası Bitstamp’a toplam 7,49 milyon dolar ve stablecoin ihraççısı Paxos’a 3,3 milyon dolar yatırdı. Ayrıca Buterin, söz konusu cüzdandan borsaya yaklaşık 3 hafta içinde 2.000 Ethereum transfer etti.

Transferin akıllara getirdiği ilk ihtimal Buterin’in risk yönetim stratejisi güttüğü yönünde oldu. Ethereum kurucusunun olası bir hack riskine karşı varlıklarını birden fazla adrese dağıtmayı seçmiş olması güçlü bir ihtimal olarak yer aldı. Bu tip risk yönetim stratejilerinin yüksek bakiyeli kripto yatırımcıları arasında yaygın olduğu biliniyor. Öte yandan Buterin’in sosyal medya hesabı geçtiğimiz günlerde hacklenmiş ve piyasada geçici bir korku atmosferinin yayılmasına neden olmuştu.

Bununla birlikte kurucu ortağın olası bir düşüşe hazırlandığını ve satış yapma ihtimalinin bulunduğunu düşünen piyasa yorumcuları da var. Buterin’den söz konusu transfer hakkında resmi bir açıklama gelmedi.

Buterin ağustos ayının başında ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’e 1 milyon dolar değerinde 600 ETH transfer etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!