Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

K33 Analistlerinden Yatırım Tavsiyesi: Ethereum’dan Bitcoin’e Geçme Zamanı!

Vadeli Ethereum (ETH) borsa yatırım fonu (ETF) listelemesinin yeterli ilgiyi yaratamadığını düşünen analistler, Ethereum’dan Bitcoin’e (BTC) geçme zamanının geldiğini belirtti.

Vadeli Ethereum ETF’lerinin 9 tanesi 2 Ekim Pazartesi günü ABD borsalarında işleme açılmış ancak ETF’ler ilk işlem gününde pek fazla ilgi görmemişti. Konu hakkında rapor yayınlayan K33 Research kıdemli analisti Vetle Lunde ve Başkan Yardımcısı Anders Helseth bu düşük hacimlerin Ethereum’dan Bitcoin’e geçiş için bir sinyal olabileceğini öne sürdü.

ETH/BTC paritesinin son 1 yılın en düşük seviyesine gerilediğini işaret eden analistler, bu parite üzerindeki düşüşün devam edebileceğini ima etti.

Ethereum ETF performansının beklenmedik şekilde zayıf olduğunu vurgulayan deneyimli isimler, vadeli Ethereum ETF’lerinin vadeli Bitcoin  ETF’lerinin 2021 lansman hacminin yalnızca %0,2’sine ulaşabildiğini öne çıkardı.

O dönemde vadeli Bitcoin ETF’leri lansmandan sonra kısa süre içerisinde 576 milyon dolarlık hacme ulaşırken vadeli Ethereum için bu sayı 8,5 milyon dolarda kaldı.

Fakat ilk vadeli Bitcoin ETF’i BITI, Ekim 2021 tarihinde yani kripto para piyasası ciddi bir boğanın zirvelerindeyken piyasaya sürülmüştü. Ethereum’un ise böyle bir hacim şansı en başından beri yoktu.

Analistler, 26 Eylül tarihinde sundukları bir başka raporda vadeli Ethereum ETF onaylarının ETH/BTC paritesini tersine çevirebileceğini ve bir yükseliş başlayabileceğini öne sürmüştü. Fakat görünen o ki süreç istedikleri gibi gitmedi ve Ethereum cephesindeki düşük hacim verileri sonucunda Bitcoin’e geri dönme çağrısı yaptılar.

Lunde ve Helseth tarafından sunulan güncel raporda şu ifadelere yer verildi:

ETH’den çıkma ve BTC’ye geri dönme zamanının geldiğine inanıyoruz. Kısa vadede ETH/BTC için artık güçlü bir boğa vakası görmüyoruz.

Öte yandan Ethereum için uzun vadeli beklentilerini pozitif tutmaya devam eden analistler, piyasa şartları iyileşmeye başladıkça Ethereum’a yönelik talebin de hızla artabileceğini savundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!