Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum’un Bitcoin’e Karşı Düşüşü Ne Zaman Bitecek? Analistler O Olayı Açıkladı!

Kripto para araştırma şirketi K33 Research analistleri, Ethereum’un (ETH) Bitcoin’e (BTC) karşı bir yıldır süren düşüş trendinin ne zaman sonlanabileceğine dair tahminde bulundu.

K33 Research (eski adı ile Arcane Research) analistleri 26 Eylül tarihinde dikkat çeken bir rapor yayınladı. Raporda, Ethereum’un yaklaşık 1 yıldır Bitcoin’den daha kötü performans sergilediğine yer verilirken ekim ayında vadeli Ethereum borsa yatırım fonu (ETF) onayı gelmesi halinde trendinin yukarı yönlü değişebileceğini belirtildi.

Ethereum’un Bitcoin karşısında The Merge güncellemesinden bu yana düşüş trendini koruduğunu belirten analistler, ETH/BTC paritesinin bu yılın en düşük seviyelerine yakın bir noktada işlem gördüğünü hatırlattı.

Fakat ekim ayında vadeli Ethereum ETF onayına olası bakan analistlerin görüşü bu düşüş trendinin tersine dönebileceği yönünde oldu.

Konu hakkında açıklamada bulunan K33 kıdemli analisti Vetle Lunde ve Başkan Yardımcısı Anders Helseth, Ethereum’un Bitcoin karşısındaki değer kaybının altını çizerken açıklamanın devamındaki ifadeler dikkat çekti:

DeFi ve NFT faaliyetleri azaldıkça Ethereum yıl boyunca istikrarlı bir düşüş eğilimi yaşadı. Anlamlı bir anlatı ya da benimsenme hikayesi olmayan Ethereum, Bitcoin karşısında gücünü korumakta zorlandı. Fakat ekim ayında gelecek bir vadeli ETF onayı her şeyi değiştirmeye yetebilir.

Öte yandan CME türev piyasasının da Ethereum üzerindeki düşüş görünümünü koruduğunu ve ağustos ayından bu yana açık faizde (open interest) %60’lık artış yaşandığı belirtildi. Analistler buna rağmen Ethereum vadeli işlem fiyatlarındaki farkın spot ile karşılaştırıldığında Bitcoin’den önemli ölçüde daha düşük olduğunu söyleyerek Ethereum halen daha güçlü durduğunu vurguladı.

Bloomberg ETF analistleri James Seyffart ve Eric Balchunas kısa süre önce yaptıkları açıklamada vadeli Ethereum ETF işlemlerinin önümüzdeki hafta piyasaya sürülebileceğini öngörmüştü. Gelen güncel haberlere göre yatırım firması VanEck, her an vadeli Ethereum ETF’ini piyasaya sürebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!