Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Matrixport: 2024 Yılının En İyi Bitcoin Yatırımı Bu Olabilir!

Ünlü Çinli milyarder Jihan Wu’nun kripto para şirketi Matrixport, 2024 yılında en büyük getiri sağlayabilecek Bitcoin (BTC) yatırımın ne olduğunu açıkladı. 

Matrixport 27 Eylül Çarşamba günü dikkat çeken bir rapor yayınladı. Raporda, 2024 yılı için en karlı ve en iyi Bitcoin yatırım stratejisinin halihazırda borsada işlem gören Bitcoin madencilik şirketi hisselerinin olabileceği belirtildi.

Çeşitlendirilmiş bir Bitcoin madencilik hisse portföyünün, Bitcoin’in kendisine yatırım yapmaktan daha karlı olabileceğini belirten Matrixport cephesi yatırım yapılabilecek örnek şirketler olarak HIVE Digital (HIVE), Bitfarms (BITF), Marathon Digital (MARA), VanEck Digital Transformation ETF (DAPP), Hut 8 Mining Corp (HUT), Riot Platforms (RIOT), Coinbase (COIN), Bitwise Crypto Industry Innovators ETF (BITQ) ve Iris Energy’yi (IREN) gösterdi.

Raporda, Bitcoin’in mevcut fiyatına kıyasla söz konusu hisse senetlerinin %33 daha düşük fiyatta konumlandığı belirtildi. Ayrıca bu hisselerin potansiyel olarak Bitcoin’den %52 daha iyi bir performans sunduğu vurgulandı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Matrixport Araştırma Başkanı Markus Thielen, Bitcoin’in 30 bin dolara düştüğü bir gerçeklikte bu hisselerin %97 daha yüksek değerleme potansiyeli taşıdığını ifade etti.

Bununla birlikte Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşıp 70 bin dolardan işlem gördüğü bir dünyada madencilik hisselerine yapılacak bir yatırımın %500’den fazla getiri sunabileceğini öne çıkardı:

Regresyon analizimize dahil edilen 10 hisse senedi, Bitcoin 30.000 dolara dönerse %97 daha yüksek değerlenme potansiyeline sahiptir. Öte yandan Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşır ve 70.000 dolardan işlem görürse etkileyici bir şekilde madencilik hisseleri %572’ye kadar değerlenebilir. Çeşitlendirme adına, önemli büyüme potansiyeline sahip bir dizi indirimli Bitcoin madencilik hissesine veya token’a yatırım yapmayı tercih etmek muhtemelen 2024 için nihai bahsi temsil edebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!