Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Barclays Yöneticisi: Kripto Paraların Hezimeti Henüz Bitmedi

Bitcoin ve kripto para piyasaları bugün olumlu bir seyir izlerken, Barclays Smart Investor isimli şirkette çalışan yatırım stratejisi departmanı başkanı Will Hobbs, Bitcoin ve kripto paralara verdi veriştirdi. Konuyla ilgili konuşan Hobbs, kripto paraların yaşadığı hezimetin henüz bitmediğini ifade etti.

Ekonomik Cehalet

İngiltere Merkez Bankası’nın başkan yardımcılarından Chris Woods’un şirketlere gönderdiği ve kripto paraların taşıdığı riskler hakkında kurumları uyardığı yazının ardından konuşan Hobbs, kripto para piyasalarında yaşanan çöküşün devam edeceğini ve piyasaların yaşayacağı kaybın süreceğini ifade etti.

İngiliz basınına konuşan Hobbs, Bitcoin ve kripto para fiyatlarında geçmiş dönemde yaşanan artışı spekülatif bir çılgınlık olarak nitelerken, şu ifadeleri kullandı:

”Kripto para etrafında dönen çılgınlık ve spekülasyon fiyatlara da yansıdı. 2017 boyunca bir hayli artış yaşadılar ancak şimdi Bitcoin’in halini görüyoruz. Neredeyse %70’den fazla değer kaybetti. Yaşadığı düşüş ortada ve bu sadece Bitcoin için değil, birçok kripto para için geçerli.”

İşin aslı, İngiliz kuruluşları kripto paralara en başından beri soğuk yaklaşıyor. Ancak bununla birlikte Barclays, özellikle yeni bir değer sınıfı katması konusunda Bitcoin hakkında olumlu düşüncelere sahip bir kurum olarak göze çarpıyor. Öyle ki, Nisan ayında çıkan haberlerde Londra merkezli kurumun bir Bitcoin trading masası açmayı düşündüğü ifade edilmiş ve bu haber basında geniş bir yankı uyandırmıştı.

Barclays, ayrıca bilindiği gibi Coinbase’in İngiltere’deki bankası olarak da ünlü kripto para borsasına hizmet veriyor. O dönem birçok bankanın kripto paralara soğuk baktığı dönemde Barclays’in bu anlaşmayı yapması, daha da büyük bir önem kazanıyor.

Ancak buna rağmen Hobbs, kripto para piyasalarını ve Bitcoin’i eleştirmekten geri durmazken, şu ifadeler ile sözlerine devam etti:

”Bu ürünlerin global ekonomide bir rolü olmayacağını savunmaya ek olarak, birçok kripto paranın daha da değer kaybedeceğini düşünüyoruz. Bu ürünlerin birçoğu, gerçek değerinin çok çok üstünde fiyatlara işlem görüyorlar. Rolleri halen çok anlaşılmaz ve Bitcoin’in ekonomideki gelecek standardı olacağı iddiaları ise halen çok cahilce geliyor.”

Hobbs, şu ifadeleri de sözlerine ekledi:

”Kripto paraların hiç biri, şu anda bizim yatırım yapmaya değer bulduğumuz ürünlerin özelliklerini karşılamıyor ve biz de bu yüzden, yatırımcılarımıza dikkatli olmaları gerektiğini söylüyoruz. Kripto paraların yaşadığı hezimet henüz bitmedi.”

Hobbs’un bu sözleri gerçekten de kripto para piyasalarına ağır eleştriler olarak algılanırken, eğer bu ayı piyasası sonlanır ve kripto paralar yeniden yükseliş trendine girerse, bakalım ünlü yönetici bu sefer ne diyecek?

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment