Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance ‘Kural Dışı’ SYS İşleminin Ardından Askıya Aldığı Hizmetlerini Tekrar Açtı

Binance şüpheli bir SYS işleminin ardından askıya aldığı hizmetlerini tekrar kullanımı açtığını duyurdu.

Sistemin askıya alınmasına neden olan olay, ”bir kaç API kullanıcısının”, ”kural dışı” bir Syscoin işleminden ibaretti. Binance bu olaydan sonra kullanıcıların güvenliğini sağlamak için neredeyse bütün işlemlerini askıya aldı.

Syscoin kendi adına attığı bir tweet’te, geliştiricilerin Syscoin blockchain’i üzerindeki ”olası bir meseleyi” araştırdıklarını ifade etmiş ve ekip bunu araştırırken borsalardan ”işlemleri durdurmasını talep” ettiğini vurgulamıştı.

Daha sonra attığı bir tweet’te ise, ”garip trading işlemi” ve ”alışılmamış blockchain etkinliğine” rağmen, yapılan araştırmaların SYS blockchain platformunun güvenli olduğu sonucuna ulaştığını belirtmiş ve borsalardan SYS işlemlerini tekrar açmasını istemişti.

Detayların hepsi kesin olarak belli olmasa da, Syscoin’in Binance üzerindeki işlem hacmi %87’lik bir artış yaşadı ve bu koin’in fiyatının basın saatine göre %13.20 oranında artış yaşamasını sağladı. Binance’ın alarm durumuna geçmesinin temel sebebi ise, fiyatı 1 dolardan düşük olan 1 Syscoin’in, 640.000 dolar değerinde 96 BTC karşılığında alınması ile yaşanmıştı.

Binance SYS/BTC Chart

Binance SYS/BTC Grafiği. Kaynak: Binance

Böyle bir işlemin gerçekleşmesinden sonra Binance mevcut bütün API anahtarlarını sildi ve bütün API kullanıcılarına kendi API anahtarlarını tekrar oluşturmalarını söyledi. Buna ek olarak düzenli API kullanıcısı olmayan müşterilerin bu süre zarfında API anahtarı oluşturmamaları gerektiğini vurguladı.

Ancak şu an için Binance her şeyin kontrol altında olduğunu düşünüyor olacak ki işlemleri tekrar açtı.

Bakalım ilerleyen günlerde detaylı bir açıklama gelecek mi?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment