Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ICO Araştırması: Üçüncü Çeyrekteki ICO’lar Genel Olarak Hayal Kırıklığına Yol Açtı

Bir ICO analiz şirketi olan ICORating, kripto para sektöründeki ICO’ların bu yılın üçüncü çeyreğindeki performanslarına ilişkin yeni bir rapor yayınladı. ICORating tarafından yayınlanan bu rapora göre ICO’ların çeyrek genelindeki performansları insanları genel olarak “hayal kırıklığına” uğrattı.

ICORating tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre bu yılın üçüncü çeyreğinde 597 farklı ICO düzenlendi ve toplamda 1.8 milyar dolar değerinde yatırım toplandı. Bir önceki çeyrekte 8.3 milyar dolarlık yatırım toplandığı düşünülünce bu sayının az olduğunu söylenebilir.

Yayınlanan raporda çeyrek genelinde düzenlenen ICO’lara yatırım yapan kişilerin elde ettikleri gelirlerle ilgili de bazı istatistikler var. ICORating raporuna göre çeyrek genelindeki ICO yatırımlarının -22 gibi bir kar getiri medyanı var:

“Bu endeks birinci çeyrekte +%49.32, ikinci çeyrekte ise -%55.38’di.”

ICO piyasasındaki bu düşüşün en büyük sebebi olarak yasal düzenlemelerdeki belirsizlikler gösteriliyor. Özellikle ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) ICO piyasasını çok daha yakından takip etmeye başlaması ve bazı ICO’ları cezalandırması, piyasayı genel olarak olumsuz yönde etkiledi.

SEC Başkanı bundan birkaç ay önceki açıklamalarında Bitcoin’in bir menkul kıymet olmadığını ancak ICO aracılığıyla satılan pek çok tokenın menkul kıymet olarak sınıflandırılabileceğini söyledi. Kendisinin bu yorumu, ABD’de bir ICO düzenlemek isteyen şirketlerin SEC’ye kayıt yaptırması gerektiği anlamına geliyor.

ICORating raporundan bir diğer ilginç veri ise bu yılın üçüncü çeyreğinde düzenlenen ICO’ların yüzde 57’sinin 100 bin dolardan daha az yatırım toplayabilmiş olması.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment