Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Visa Yöneticisinden “Bitcoin Alın” Çağrısı

Visa Kıdemli Kamu İlişkileri Müdürü Andy Yee, Fed Başkanı Jerome Powell’in dünkü açıklamalarının ardından insanlara “Bitcoin alın” çağrısında bulundu. Fed’in izlediği politikaları eleştiren Yee, çareyi Bitcoin’de buluyor.

Visa yöneticilerinden Andy Yee sosyal medya hesabından bir gönderi paylaşarak Jerome Powell’in açıklamalarını değerlendirdi. Dünkü Jackson Hole toplantısında konuşan Fed Başkanı, merkez bankasının enflasyon beklentisini ve para politikasını açıkladı

Piyasalar Jerome Powell’in bu açıklamalarının ardından karışık sinyaller vermeye başladılar. New York’taki S&P 500 Endeksi dünü rekor kırarak kapatırken ABD Dolar Endeksi (DXY) yeniden 92.40 seviyesine kadar geriledi. Bu sırada Bitcoin fiyatı da Powell’in açıklamalarıyla birlikte hafif dalgalanmışsa da şu an için 11,400 dolar seviyesinde durmaya devam ediyor.

Bitcoin Kaçış Yolu Olabilir

Andy Yee’nin tahminlerine göre Jerome Powell’in dün yaptığı bu açıklamaların etkisini uzun yıllar boyunca hissetmeye devam edeceğiz. Şu anda eşsiz bir dönemden geçtiğimizi düşünen Andy Yee, Powell’in konuşmasının “tarih kitaplarında yer alacağını” ifade etti.

“Tarih boyunca hiç bu kadar küçük bir azınlık, bu kadar büyük bir çoğunluktan bu kadar fazla şey çalmamıştır” diyen ve mevcut düzenin başarsızlığına dikkat çeken Andy Yee, bu sistemden kaçmak için Bitcoin’i kullanmayı tercih ediyor.

visa-yoneticisi-bitcoin-tweet
Andy Yee’nin paylaştığı tweet, Kaynak

Bitcoin Enflasyonla Birlikte Yükselebilir

Jerome Powell’in açıklamaları, Fed’in izleyeceği politikalar piyasaları uzun vadede etkilemeye devam edecek. Altın ve Bitcoin fiyatlarının bu süreçten nasıl etkileneceğini yorumlayan bazı uzmanlar, bu iki varlığın da zamanla değer kazanabileceğini öne sürüyorlar.

Global Macro Investor CEO’su Raoul Pal, Fed’in izleyeceği enflasyon politikasının altın ve Bitcoin fiyatlarında bir yükselişle sonuçlanacağını düşünüyor. Makro ekonomist; altın ve Bitcoin fiyatlarında kısa vadede yaşanan düşüşün uzun ömürlü olmayacağını vurguluyor ve iki varlık hakkında şunları söylüyor:

“Altın ve Bitcoin fiyatlarında yaşanan düşüş bir süre daha devam edebilir, farkındayım. Ama Powell’in açıklamaları bize gösterdi ki Fed’in faiz oranını artırmak gibi bir niyeti yok… Hem altın hem Bitcoin fiyatının uzun vadede yükselmesini bekliyorum.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment