Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FED Açıklamasından Sonra Bitcoin’de Son Durum: Yükseliş Sürecek Mi?

ABD Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’ın beklenen Jackson Hole açıklaması, tahmin edildiği gibi Bitcoin fiyatı üzerinde bir değişime neden oldu. Günlerdir beklenen konuşmanın çok daha büyük etkilere sebep olabileceği tahmin edilse de BTC grafiğine bakıldığında beklentilerin tam olarak karşılanmadığı görülüyor.

Daha önceki yıllarda da gerçekleştirilen Jackson Hole konferansına bu yıl bu kadar fazla odaklanılmasının sebebi Koronavirüs yüzünden ekonomiye trilyonlarca dolar enjekte edilmesi olarak biliniyor. Bu durumun sadece ABD ekonomisini değil bütün dünyayı enflasyonun pençesine attığı düşünülüyordu.

fed bitcoin

Bu da toplantıda konuşacak olan Powell’ın hem Bitcoin hem de bunun gibi sınırlı arza sahip varlıklar için olumlu bir açıklama yapabileceği düşüncesi de yukarıdaki sebepten dolayı arttı. Powell ise enflasyonun ortama olarak %2 seviyesinde tutulacağını ve bunun için çalışılacağını vurguladı.

FED’in Açıklamasının Bitcoin İçin Etkisi

Konuşmanın ilk dakikalarında BTC grafiğinde üst üste 3 yeşil mum oluştuğu ve BTC’nin 11.400 dolara kadar çıktığı görüldü.

Türkiye’deki kripto para sektörünün önemli isimlerinden Alp Işık da bu yükselişin Powell’ın konuşmasından kaynaklandığını belirtti.  Buna rağmen BTC/USD paritesi 11.400 dolara ulaşıp buradan tekrar düşüşe geçti ve Powell’ın konuşmasının uzun süreli bir etkiye sahip olmadığı görüldü.

Sektörün başka bir tanınan ismi Selcoin de FED’in beklenen büyüklükte bir açıklama yapmadığını belirtti.

Bütün bunlardan da anlaşılacağı üzere BTC, istediği uzun vadeli ivmeyi FED cephesinden elde edemedi. Bu da kısa süreli ivmenin yerini yeniden düşüşe bırakabileceğini gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment