Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trabzonspor’dan Kripto Para Müjdesi: TRA Nasıl Kullanılacak?

Süper Lig’in dev ismi Trabzonspor, kendi kripto parasını çıkaracağını açıkladı. Süper Lig ekibi, bugünkü KAP bildirisinde yeni bir kripto para projesi üstünde çalıştığını duyurdu. Socios.com ile iş birliği yapmaya başlayan Trabzonspor kendi taraftar tokenını geliştirmek için harekete geçti.

Geçen sezon ligi 65 puanla ikinci sırada tamamlayan Trabzonspor, bugünkü Kamuoyu Aydınlatma Platformu (KAP) bildirisinde büyük bir kripto para müjdesi verdi. Kulüp olarak yeni bir taraftar tokenının duyurusunu yapan Trabzonspor; Türkiye’de Galatasaray’ın ardından kendi kripto parasını çıkaran ikinci spor kulübü olacak. Tıpkı Galatasaray gibi Trabzonspor da bu projeyi Socios.com ile ortaklaşa geliştirecek. İşte kulübün yayınladığı kripto para duyurusu:

“Şirketimiz ile Socios Services Limited şirketi arasında, taraftar token ihracı konucunda bir yılı opsiyonlu olmak üzere toplam beş yıllık bir anlaşma yapılmıştır.
Yapılan anlaşmaya göre, dijital dünyadaki tüm yatırımcılara ve taraftarlarımıza sunulmak üzere toplam 10 milyon adet Trabzonspor taraftar token ihracı yapılacaktır. TRA kısaltma kodu ile dünyanın en büyük kripto para borsalarında işlem görecek olan “TRA Token” ların arz başlangıç fiyatı 8.-TL olarak belirlenmiştir.
Kamuoyuna duyurulur.
Saygılarımızla.”

Trabzonspor’dan Kripto Para Hamlesi

Türkiye’deki %0.3 seviyesinde olduğu düşünülen kripto para kullanımı gitgide artmaya başlamışken Trabzonspor’dan bu süreci hızlandırabilecek bir adım geldi. Milyonlarca taraftarıyla Türkiye’nin en büyük kulüplerinden biri olan Trabzonspor da “kripto para borsalarında işlem görecek… bir taraftar tokenı” çıkaracak.
KAP bildirisinde yer alan bilgiler Trabzonspor’un bu süreci Socios.com ile birlikte yürüteceği yönünde. Galatasaray’ın yanı sıra Barcelona, Paris Saint-Germain, Juventus gibi kulüplerle de ortaklığı bulunan Socios.com, Trabzonspor’un kendi kripto parasını geliştirmesine yardımcı olacak. Socios.com ekibi, sosyal medya üzerinden bir duyuru yayınlayarak Trabzonspor cephesinden gelen haberi şöyle müjdelediler:
“Fırtına geldi çattı. Socios.com olarak Trabzonspor’un platformumuza katılan en yeni kulüp olduğunu duyurmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Ne İşe Yarayacak?

Trabzonspor taraftarları kulübün kendi kripto parasını kullanarak kulübe ilişkin birçok farklı konuda söz sahibi olabilecekler. Piyasaya $TRA adıyla sürülecek olan bu kripto para Socios.com ve Chiliz borsasında piyasaya sürülecek ve kullanıcılara kulüp kararlarını doğrudan etkileme imkanı tanıyacak.

Socios.com ekibi tarafından paylaşılan bilgilere TRA sahipleri futbolcularla tanışmak, maçları VIP olarak izlemek gibi birçok farklı imkandan yararlanabilecekler. Kullanıcılar ayrıca uygulama üzerinden kişisel olarak ödül puanı kazanabilecek, Lider Tablosu’nda yer alabilecekler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment