Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Yeni Ortaklığını ve “Savaş İlanını” Duyurdu

Hem kullanıcı sayısı hem de ticari hacim konusunda dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Binance, yazılım güvenlik firması Oasis Labs ile ortaklık imzaladığını açıkladı. Bu ortaklığın meyvesinin ise CryptoSafe Alliance isimli bir ittifak projesi olacağı belirtildi. Binance bu sayede kripto para sektöründeki dolandırıcılara savaş açtığını da ilan etmiş oldu.

Binance borsası tarafından yapılan açıklamada kripto para sektöründeki dolandırıcılara ve dolandırıcılık yöntemlerine açılan savaşta birçok başka firmaya da yer var. CryptoSafe Alliance üyelerinin gerçek zamanlı veri paylaşabileceği ve dolandırıcılık olaylarına karşı diğer üyeleri uyarabileceği belirtiliyor.  Teknik olarak olası bir saldırı veya dolandırıcılık yüzünden para kaybı durumunda çalınan fonların takip edilmesi çok daha kolay olacak ve kara para aklamanın da önüne geçilebilecek.

Binance ve Oasis Labs’den Anlamlı Ortaklık

Tabii ki Binance’in bu adımı atmasında etkili olan kendi yararına bir unsurun da olduğu görülüyor. Kripto para borsası kısa süre önce Ukrayna içerisindeki yetkili mercilerle 42 milyon dolarlık dev bir kara para aklama operasyonunu çökertmek için işbirliği yapmıştı. Binance’in bu yardımında Oasis Labs‘ın da katkısı olduğu belirtilmekte.

Oasis Labs markası sektörde çok fazla duyulmasa da bunun 45 milyon dolarlık bir yatırıma sahip olduğu  biliniyor. Firmanın en önde gelen kripto para girişim sermayeleri tarafından desteklendiği biliniyor. Binance CEO’su Changpeng Zhao konu hakkında yayınladığı açıklamasında “küresel kripto para topluluğunu beraber ve işbirliği içerisinde” korumak istediklerinin altını çizdi.

Binance geçtiğimiz günlerde Lihtenştayn’a yönelik attığı adımda başarısız olsa da en son adımı ile başarı elde etmiş gibi gözüküyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment