Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Chainlink, Tezos, EOS ve Cardano için BitMEX Müjdesi

Dünyanın önde gelen vadeli işlem borsası BitMEX, Chainlink (LINK), Tezos (XTZ), EOS (EOS) ve Cardano (ADA) koinlerini kullanıcılarının quanto vadeli işlem sözleşmelerine açacağını duyurdu. Listelenecek 4 kripto para birimi de Tether (USDT) paritesi üzerinden vadeli işlem görebilecek.

En çok rağbet alan vadeli işlem borsalarından biri olan BitMEX, resmi sitesinden paylaştığı blog gönderisinde 4 altkoin için quanto vadeli işlem sözleşmesi açacağını açıkladı. Bu 4 koinin arasında, son dönemlerde büyük ilgi gören DeFi tabanlı LINK de bulunuyor. Yapılan duyuru ile LINK, BitMEX’de listelenen ilk DeFi platformu oldu.

BitMEX kullanıcıları, Chainlink (LINK), Tezos (XTZ), EOS (EOS) ve Cardano (ADA) kullanarak bugün itibarıyla quanto vadeli işlem sözleşmeleri yapabilecekler. Quanto vadeli sözleşmelerinde altkoinlerin fiyatı USD bazlı hareketliliklere göre değil Bitcoin ile yapılacak olan sabit bir çarpım işlemine göre belirlenir ve kullanıcılara döviz kuruyla uğraşmadan işlem yapabilmeyi sağlar. BitMEX bu quanto sözleşmeleri kapsamında; LINK ile USDT’yi, XTZ ile USDT’yi, EOS ile USDT’yi ve ADA ile USDT’yi bir araya getirmiş oldu.

Son 3 günde kripto para piyasasında yaşanan düşüşten altkoinler de etkilenmişti. BitMEX’in quanto vadeli işlem sözleşmelerine açacağını duyurduğu 4 kripto para da son günlerde ciddi kayıplar yaşadı. Son 24 saat içinde LINK yaklaşık %18, XTZ yaklaşık %20, EOS ve ADA yaklaşık %10 oranında değer kaybetti. Bu değer kayıplarından hemen sonra gelen BitMEX duyurusunun, altkoinlerin fiyatında bir iyileştirme yapıp yapamayacağı ise merak konusu haline geldi.

2018’den Bu Yana İlk Kez Chainlink Listelendi

Seychelles merkezli vadeli işlem borsası 42 parite ile vadeli işlem yapılmasına izin veriyor. Tezos (XTZ), EOS (EOS) ve Cardano (ADA) için alım-satım işlemleri için zaten açıkken, kullanıcılar için artık bu 3 kripto para birimiyle Tether üzerinden quanto vadeli işlem sözleşmeleri de açık olacak.

2018 yılında, Tron’un (TRX) listelenmesinden sonra ilk kez bir kripto parayı listeleyeceğini duyuran BitMEX, bu konudaki seçici tavrı ile biliniyor. 24 saatlik ortalama işlem hacmi 5 milyar dolara yakın olan BitMEX, Chainlink’e olan ilgiye kayıtsız kalamamış gibi gözüküyor. Piyasada son günlerde yaşanan genel düşüşten etkilenerek 6. sıraya gerilese de LINK, en değerli kripto paralar listesinde haftalarca ilk 5’te kalmayı başarmıştı. LINK, 2 yıl sonra BitMEX’te listelenen ilk kripto para olmasının yanı sıra listelenen ilk DeFi protokolü de oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment