Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon DMM Büyük Çaplı Kripto Para Madenciliği Çiftliği Açıyor

Japon eğlence sektörü devi DMM “büyük çaplı ve Japon kalitesinde” kripto para maden çiftliğini denizaşırı farklı çiftliklere de yayılma planıyla birlikte açtı. DMM’nin ayrıca halkın maden çiftlik ve havuzunu da inceleyebileceği ziyarete açık bir showroomları da var.

DMM’in Japonyada’ki Maden Çiftliği

27 Milyon üyeye sahip popüler e-ticaret sitesi DMM.com‘un işletmecisi DMM Inc, Kanazawa City, Ishikawa Prefecture, Japonya‘da yer alacak madencilik çiftliğinin açılışını Cuma günü duyurdu. Şirket: “DMM çap olarak diğer baskın işletmecilerde benzeri olmayan büyük çaplı “Japon kalitesinde” maden çiftlikleri işletiyor. Soğuk bölgede bir maden çiftliği açarak düşük fiyattan elektrik temin ederek madencilik gelirini maksimuma taşıyacağımızın bilincindeyiz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Buna ek olarak şirket maden çiftliğinin aynı zamanda müşterilerinin erişimine açık bir showrooma da dönüştürüldüğünü belirtti. Showroomda 1,000 adet madencilik ekipmanı sergilenecek. “Mart ayının başında showroomumuzu açmayı hedefliyoruz. Halk için gerçekleştirilen turları Mart’ın ortasından itibaren kabul etmeye başlayacağız.”

Japonya’daki açılışın ardından şirket denizaşırı maden çiftliklerini de bünyesine katarak ilerlemeyi planlıyor. Fuji Television Network durumu: “Yerel düzeyde başlamak DMM’in mühendis takımının operasyonlara direkt olarak katılıp kalitenin güvence altına alınmasını ve yerel kullanıcıların güvenini kazanılmasını sağlıyor.” diyerek açıkladı.

DMM’nin madencilik ekipmanları

DMM çiftliklerine şirketin tüm kripto para birimlerinin madenciliğini yapmasını sağlamak adına ekipmanların iki tipini de, ASIC ve GPU, yerleştirdi. Aynı TV istasyonu: “DMM’in ASIC cihazları Çin’de üretilmiş. ASIC cihazları 650 Mh/s iken GPU cihazları ise 300 MH/s ya da daha düşük.”

Yapılan haberlere ek olarak güç tüketiminin ASIC cihazlarında 750 W iken GPU cihazlarında 1900-2000 W arası olduğu ve GPU maden teçhizatlarının 12 GPU kartına sahip olup iki güç kaynağına bağlı oldukları belirtildi.

DMM, Bitcoin, ether ve litecoin dahil olmak üzere farklı türlerden kripto para madenciliği yapacaklarını söyledi. DMM maden laboratuvarı lideri “Bitcoin’ler konusunda ise kesin değiliz. Tabii ki Bitcoin madenciliği de yapacağız.” yorumlarında bulundu. Piyasa ortamına bağlı olarak her dönem en çok kâr getiren kripto para biriminin madenciliğini yapacağını söyledi ve “Gelecekte tamamen DMM’e ait bir maden havuzu işletmeyi ve her kullanıcının madencilik hakları satın alabileceği bir bulut madencilik sistemi geliştirmeyi planlıyoruz.” diye ekledi.

Koin Bülteni’nde yaptığımız bir haberde DMM 7 kripto para birimi ve 14 adet ikili trade’i destekleyen yine kendine ait bir kripto para borsası da açmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment