Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in Kripto Para Airdrop’una 2 Milyon Kişi Kaydoldu

Çin, dijital yuan adını verdiği ulusal kripto para birimi için bir çekiliş düzenledi. İki milyon kişinin katılımıyla pazar günü gerçekleşen çekilişte 50 bin kişi, iki yüz dijital yuan kazandı.

Çin, bir süredir üzerinde çalıştığı dijital para birimi için denemelere başlamasının ardından geçtiğimiz hafta çekilişle dijital yuan dağıtacağını duyurmuştu. Shenzhen kentinde pazar günü gerçekleştirilen çekilişe iki milyon Çin vatandaşı kaydoldu.

10 Milyon Dijital Yuan Sahiplerine Ulaştı

Geçtiğimiz pazartesi günü çekilişin kazananlarına ulaştırılan dijital yuanlar için Çin’in geleneksel bir yöntemi olan kırmızı zarflar kullanıldı. Çekilişte dağıtılan toplam 10 milyon dijital yuan, 1,48 milyon ABD dolarına denk gelmekte.

Kazanan kişilerin dijital paralarını alabilmeleri için Dijital Reminbi Uygulaması üzerinden e-cüzdan oluşturması gerektiği duyurulurken dijital paraların başkasına transferi veya bir başka kişiye aktarılmasına müsaade edilmediği belirtildi. Talihliler, dijital paralarını 3 binden fazla mağazada kullanabilecek.

Dijital Parada Geri Sayım Başladı

Bir süredir blockchain ve dijital para üzerine çalışmalarını sürdüren Çin Merkez Bankası (PBoC), hafta sonu düzenlediği dijital para çekilişi ile bir nevi test yapmış oldu. Pilot şehir olarak Shenzhen’de gerçekleştirilen çekilişle halkın dijital para kullanıma teşvik edilmesi planlanırken elektronik ödeme sisteminin nasıl çalıştığı da teste tabi tutulmuş oldu.

Son yıllarda ABD ve Çin arasında süren ekonomik rekabet, iki ülkeyi de ekonomik atılımlara zorlarken ABD’nin tüm zamanların en büyük para basımının karşısında Çin’in dijital para çalışmaları yer aldı. AsiaOne tarafından yayınlanan bir raporda, Çin tarafından yapılan dijital para testi, ABD dolarının baskın küresel para birimi rolünü ortadan kaldıracak bir potansiyele sahip olabileceği belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!