Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yatırımcılar Şu An Neden Altın Yerine Bitcoin Alıyor? Schiff Yanıtladı

Bitcoin (BTC) fiyatı yükselirken altın fiyatları ise günden güne daha fazla değer kaybediyor. Altın ve Bitcoin fiyatı arasında daha önce doğrusal bir korelasyon olduğu görülmüştü ve bu durum kesinlikle yatırımcılarda şaşknılığa neden oluyor. Ünlü altın yatırımcısı ve Bitcoin düşmanı Peter Schiff ise piyasanın şu an neden böyle bir ayrıma girdiğini açıkladı.

Bitcoin yükselirken altın çakılıyor

BTC/USD paritesinin 16.400 dolar seviyesine kadar yükselmesi sonrasında Schiff gibi tanınan Bitcoin eleştirmenleri de topa tutuldu. Schiff ise böyle bir durumun yaşanmasının, Bitcoin’in altından daha üstün olduğu anlamına gelmediğini ifade etti.  Peki yatırımcılar neden bir anda altın yerine dijital altın Bitcoin’e akın etmeye başladı?

Euro Pacific Capital CEO’su Schiff, şu an için “heyecanlı” yatırımcıların riskli varlıklara akın ettiğini ve güvenli liman varlığı olarka görülen yatırımlardan ise kaçtıklarını belirtti. Bitcoin’i bunların arasındaki en riskli varlık olarak nitelendiren Schiff, altın yatırımı yerine BTC’nin tercih edilme sebebinin de bu olduğunu ima etmekte.

Gerçekten de birbiri ardına gelen Koronavirüs aşı haberleri ile altın fiyatlarında genel bir düşüş görülmeye başlandı. İlk olarak Pfizer’in %90 oranında koruma sağlayan aşısı, daha sonra ise Moderna‘nın yaklaşık %95 oranında koruma sağlayan aşısı bu düşüşü hızlandırdı.

Altın fiyatları düşmeye devam mı edecek? 

Peki aşı gerçekten de uzun vadede altın için daha fazla satış baskısı anlamına mı geliyor? Tanınan ekonomi gazetecilerinden Selçuk Geçer konu hakkında yaptığı sıcak açıklamasında bunun aksi yönde bir ifade kullandı.

Geçer’e göre etkili olabilecek aşılar ancak 2021 yılının sonbahar dönemine yetişecek. Ünlü ekonomist bunun devamındaki açıklamasında ise o tarihe kadar altın fiyatlarında yükselişin devam edebileceğini ima etti.

Küresel çapta tanınan ünlü bir fon yöneticisi ve yatırımcı olan Dan Tapiero ise aşı haberlerine rağmen ekonomik durumun hala kötü olduğunu düşünüyor. Tapiero, piyasaların yine desteğe ihtiyacı olacağını ve kısa vadedeki ekonomik toparlanmanın yine yavaşlayacağını vurguladı. Ünlü yatırımcıya göre bu durumdan en çok yararlananlar ise altın ve Bitcoin olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!