Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2024’te Dünyanın Dörtte Biri Bitcoin’i Benimseyecek

Bitcoin söz konusu olduğunda en çok dile getirilen konulardan bir tanesi Bitcoin’in benimsenme oranı oluyor. Zaman içerisinde kurumsal yatırımların da etkisiyle daha geniş çevreler tarafından tanınan ve benimsenen Bitcoin’e, ünlü analiste göre 2024 yılında dünyanın dörtte biri benimsemiş olacak.

Bu dört yıllık tahmini yapan, ünlü Bitcoin ve kripto para analisti Willy Woo oldu. Analist, birkaç gün önce dünya nüfusunun %1.7’sinin Bitcoin’i benimsemiş olduğunu tahmin ettiğini söylemişti. Yayınladığı grafikte mobil hesap, internet kullanıcıları, PayPal hesapları, toplam Bitcoin, Bitcoin borsası ve on-chain Bitcoin kullanıcıları arasındaki ilişki görülüyor. Woo, benimsenme oranının alt limitini ise %1.3 olarak belirledi.

bitcoinWoo, ardından “Bitcoin 2021’de seviye atlayacak. Yolculuk için kemerlerinizi bağlayın.” dedi ve benimsenme grafiğini işaret etti. Grafikte erken benimseyenlerden geç benimseyenlere doğru uzanan ve tepe görünümü oluşturan bir oran çizgisi görülüyor. Woo, son olarak buzdolabı, radyo, televizyon, kablo TV, tablet, bilgisayar, akıllı telefon gibi çeşitli araçların zaman içerisindeki kullanım oranlarını göstererek “Bitcoin %1.7 noktasında s-eğrili benimsenme grafiği oluşturacak bir noktada bile değil. Fakat şu andaki büyümesine baktığımızda tarihin en hızlı büyümesine şahit olabileceğimizi söyleyebilirim.” dedi.


2024’te neler olacak?

Willy Woo, %1.7’lik benimsenme oranı tahminine ek olarak bir de 2024’e dair bir yorumda bulundu. Analist, dört yıl içinde dünya nüfusunun dörtte birinin Bitcoin’i benimseyeceğine inandığını açıkladı.

“Bitcoin maksimalistlerinin buna inanmakta zorlanması oldukça ironik. Bitcoin, 11 yılda %1’in altında bir yayılım gördü. Üstel büyümenin ise sürpriz sonuçları olacak.”


Larry Cermak da 2021 yılının Bitcoin benimsenme yılı olacağını söylemiş ve artan kurumsal ilgiye vurgu yapmıştı. Chainalysis’in yayınladığı bir raporda ise Bitcoin’i en çok benimseyen ülkeler sıralanmış ve ilk sırada Ukrayna olduğu görülmüştü.

Hızla artan dijitalleşme ile birlikte Woo’nun tahminleri düşünüldüğünde daha fazla insanın Bitcoin’i benimseyecek oluşu kaçınılmaz gibi gözükse de bunun hangi hızda gerçekleşeceği şimdilik merak konusu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!