Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyaca Ünlü DJ, Ethereum (ETH) Tabanlı NFT Koleksiyonunu Duyurdu

Dünyanın en tanınan DJ’lerinden birisi olan Deadmau5, son günlerin popüler trendi olan NFT ekosistemine katıldı. Deadmau5, blockchain platformu WAX ile ortaklaşa yaptığı çalışmasının meyvesi olan 6.000 NFT’lik paketi duyurdu. Deadmau5 bu paketin satışından yaklaşık olarak 100.000 dolar elde etmeyi hedefliyor.

NFT’lere olan ilgi dinmiyor 

DeFi ekosisteminin bir parçası olan NFT’ler (non-fungible token), aslında koleksiyon ürünleri olarak tanımlanabilir. Kullanıcılar Ethereum ağı tabanlı, özel olarak üretilen ve sayısı belli olan bu tokenlere yönelik son günlerde ciddi bir ilgi göstermeye başladı.

Bu NFT koleksiyonunda şans çok önemli 

Yapılan açıklamada RAREZ isimli koleksiyonun %100 orijinal olduğunun da blockchain teknolojisi sayesinde doğrulanabileceği belirtildi. RAREZ koleksiyonunu satışı ise 16 Aralık tarihinden itibaren başlayacak. Deadmau5 tarafından oluşturulan koleksiyonun  9,99 dolarlık “Standard” ve 28,49 dolarlık “Mega” isimli iki ayrı paketi olacak.  4.000 adet Standard, 2.000 adet ise Mega paket bulunuyor. Her bir paketin içerisinde 10 ile 30 arasında NFT bulunduğu ifade edilmekte. Yani toplamda yaklaşık olarak 96.940 dolarlık bir ücret ortaya çıkıyor.

Bu paketlerin içerisinde ise tamamen şans faktörü ortaya çıkmakta. “Common” yani yaygın NFT’lerin yanı sıra, “Very Rare” yani çok nadir NFT’lerin de olduğu belirtilmekte. Bunların değeri ise tahmin edilebileceği üzere yaygınlığına göre değişiyor.

NFT koleksiyonlarının hem kripto paralar hem de itibari paralarla satın alınabileceği açıklandı. Geçtiğimiz günlerde Beeple olarak bilinen bir kullanıcı 2 günde 3,5 milyon dolarlık NFT satışı yapmıştı. Onun öncesinde ise Türkiyeli sanatçı Murat Pak, NFT satışı ile 1 milyon dolar elde ederek gündemde kendine yer buldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!