Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türkiyeli Kripto Para Sanatçısı 1 Milyon Dolar Kazandı

Kripto para sanatçısı Murat Pak, Ethereum tabanlı sanat eserleriyle 1 milyon dolar değerinde kazanç elde etti. Pak’ın bu yüksek kazancının sektörde bir ilk olduğu ifade edildi. Pak’ın başarılı eserleri, birçok platformda kendisine alıcı bulmayı başardı.

Türkiye’de ödül almış kripto para sanatçısı Murat Pak, blockchain tabanlı oluşturduğu eserleriyle 1 milyon dolar kazanan ilk sanatçı olma unvanını taşıyor. Nick Tomamino, Twitter’da Murat Pak ile ilgili bir gönderi paylaştı ve “Pak, kripto para sanat sektöründeki 1 milyon dolarlık kazancıyla piyasa değerini aştı.” dedi. Murat Pak’ın 268 eserinin SuperRare, Nifty Gateway, MakersPlace ve Async Art gibi platformlarda satıldığı görülürken en yüksek satış rakamının da 57 bin dolar seviyesinde olduğu görülüyor. ETH cinsinden hesapladığımızda ise 1881 ETH sonucuna ulaşıyoruz.

kripto-para-dolar
1. sırada Murat Pak bulunuyor. Satışlardan elde ettiği toplam gelir 1 milyon doların üzerinde.

Adı geçen platformlarda birçok kripto para sanatçısının eserleri alıcılarla buluşturuluyor. SuperRare dijital sanat platformu da Pak’ın kripto para sanat sektöründeki -Cryptoart- bu tarihi başarısını Twitter üzerinde kutlayanlardan oldu.  Bu hoş kutlama karşısında Pak, şunları söyledi:

“Bu başarı için gerçekten çok minnettarım. Bazen başarıya giden yolu planlamak mümkün olmayabiliyor. Tabii ki çok çalışıyorum ve elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Fakat bazen kontrolümüz dışında gelişen şeyler çok daha önemli olabiliyor – Cryptoart’ta olduğu gibi. Teşekkür ederim.” dedi.

kripto-para-dolar
Murat Pak kimdir?

Awwwards üzerinde bir röportajı bulunan Murat Pak’ın tasarım, görsel iletişim okuduğunu, yeni medya ve tasarım/UX alanında da doktora yaptığını öğreniyoruz. Kendisi ifadesine göre Pak; Vimeo, IDN, OFFF, Motionographer, GraphicDesign, Fubiz, Designcollector, Shots, Stash, Computerarts gibi birçok platformun yanı sıra çeşitli dergi, makale ve festivallerde de eserlerini sergileme şansı bulmuş. Tasarımcı olmadan önce ne yapıyordun sorusuna ise Pak, “I did not exist (yoktum)” şeklinde cevap vermiş.

Pak, aynı zamanda Vimeo Awards 2012 yarışmasında “The Node” isimli çalışmasıyla finalistler arasında yer aldı. IDNworld dergisine demeç vermiş olan Pak, eserleriyle ilgili şunları aktarıyor:

“İlham genellikle basit zamanlarda veya müzikten geliyor. Basit anlar, göründüğünden daha fazla önem taşıma potansiyeline sahip. Ben de eserlerimi bu düşünce çerçevesinde şekillendirdim.”

Büyük başarısından ötürü Murat Pak’ı gönülden tebrik ediyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!