Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su Kaç Dolardan Bitcoin Aldığını Açıkladı

Binance CEO’su Changpeng Zhao, Bitcoin ve kripto para piyasasına nasıl giriş yaptığını anlattı ve Bitcoin’in geleceğini değerlendirdi. Sektörün en ünlü isimlerinden biri olan Zhao; Bitcoin’e ilk olarak 2013 yılında yatırım yaptığını ve bu yatırımın onu “strese soktuğunu” açıkladı.

Ticaret hacmi bakımından dünyanın en büyük borsası olan Binance’in CEO’su Zhao, bugün MicroStrategy CEO’su Michael Saylor ile ortak yayına katıldı. Zhao yayın sırasında Bitcoin ve kripto para dünyanın güncel durumunu değerlendirmenin yanı sıra kişisel hikayesinden bahsetti.

İlk olarak 2013 yılında yatırım yaptı

Binance CEO’su Changpeng Zhao, 2009 yılında hayata geçen Bitcoin’den ilk kez Temmuz 2013 tarihinde haberdar olduğunu açıkladı. Zhao, ilk Bitcoin yatırımını aradan iki ay geçtikten sonra, Ekim 2013 tarihinde yaptığını söyledi.

Changpeng Zhao; Aralık 2013‘de radikal bir karar alarak evi de dahil olmak üzere sahip olduğu her şeyi satmaya başladığını açıkladı. Zhao’nun bunu yapma sebebi kendisini tamamen kripto para sektörüne adamaktı. Zhao bu noktadan sonra 600 dolar gibi bir fiyattan Bitcoin aldığını ve o BTC satın aldıktan sonra fiyatın düşmeye başladığını söyledi. Zhao o dönemleri “stresli” diyerek anımsadı. Binance CEO’su şu ifadeyi kullandı:

“Ben 600 dolar gibi bir fiyattan Bitcoin aldım. Ben aldıktan sonra 200 dolara kadar düştü ve bir buçuk sene öyle kaldı. O dönemler benim için biraz stresliydi diyebilirim.”

“Herkes trader olacak diye bir şey yok”

Changpeng Zhao yayın sırasında kripto para sektöründeki yatırımcılara seslenip onlara bazı öğütler verdi. Zhao herkesin günlük alım-satım yapmak, başka bir deyişle trader (tacir) olmak zorunda olmadığını söyledi. Bunun riskli bir faaliyet olduğunu söyleyen Zhao insanlara “yüklü miktarlarda parayı riske atmamayı” tavsiye etti.

Zhao’ya göre geleneksel piyasalarda tecrübesi olmayan insanların aniden kripto para trader’ı olmaya çalışmaması gerekiyor. Zhao bu noktada insanlara günlük alım satım yapmanın yanı sıra HODL stratejisini izleyebileceklerini anımsattı. Binance CEO’suna göre “herkes trader olacak diye bir şey olmasa” da herkesin kişisel portföyünü yönetme yetisine sahip olması gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!