Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MicroStrategy CEO’su Bitcoin’i 100 Kat Büyütecek Şeyi Açıkladı

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Binance CEO’su Changpeng Zhao ile bir araya geldi. Şu ana dek 475 milyon dolarlık Bitcoin (BTC) alan MicroStrategy’nin CEO’s, BTC’yi 100 kat büyütebilecek şeyi açıkladı. Saylor Bitcoin’i altın, devlet tahvili, büyük teknoloji şirketlerinin hisseleri gibi şeyler ile aynı kulvara yerleştirmek gerektiğini düşünüyor.

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor bugünkü Binance yayınında Bitcoin’e neden yatırım yaptığını anlatıp Bitcoin’in ve kripto para piyasasının geleceğini değerlendirdi. Bitcoin ile altın arasında keskin bir kıyaslama yapan Saylor, “Tanrı dijital ortamda bir altın yaratmaya çalışsa Bitcoin gibi bir şey yaratırdı.” dedi. Saylor ayrıca Bitcoin’in önündeki büyüme potansiyelini açıkladı.

Güvenli bir liman olarak tanıtılmalı

Michael Saylor, Changpeng Zhao’nun da katıldığı Binance yayınında “Bitcoin’in 100 kat büyümesi için ne gerekiyor?” sorusunu yanıtladı. Saylor’a göre bunun için Bitcoin’in şimdikinden daha farklı bir şekilde sunulması gerekiyor.

İnsanlar Bitcoin’in volatilitesi yüksek olan, diğer varlıklara kıyasla daha yüksek oranlarda kazanç sağlayan bir varlık olarak görüyor. Saylor; yatırımcıların yüzde 99’unun bu tarz bir varlığa yatırım yapmak istemediğini söyledi. Ona göre Bitcoin bu şekilde değil, uzun vadede güvenli bir liman sağlayan bir varlık olarak tanıtılmalı.

Altına, tahvillere ve hisselere rakip olabilir

MicroStrategy CEO’suna göre Bitcoin “güvenli liman” olma iddiası ile altına, teknoloji hisselerine ve devlet tahvillerine rakip olabilir. Parasını güvence altına almak isteyen ve Saylor’a göre “üç-dört katına çıkan enflasyondan” kaçmak isteyen yatırımcılar Bitcoin’e geçiş yapabilir.

MicroStrategy CEO’su Bitcoin’in altın pazarına hitap etmesi halinde 20-25 kat büyüme gösterebileceğini söyledi. Michael Saylor Bitcoin’in Tesla, Amazon, Google gibi büyük teknoloji şirketlerine yatırım yapan ve parasını devlet tahvillerine koyan insanları da kendisine çekebileceğini söyledi. Saylor; Bitcoin’in tüm bu farklı yatırımcı gruplarına hitap etmesi halinde devasa bir pazar haline gelebileceğini düşünüyor.

Binance CEO’suna bazı tavsiyelerde bulundu

Saylor, Binance CEO’su Changpeng Zhao’ya Bitcoin konusunda bazı tavsiyelerde bulundu. Binance’in arayüzünü eleştiren Saylor; Binance gibi borsaların Bitcoin’i daha farklı bir şekilde tanıtması gerektiğini düşünüyor.

MicroStrategy CEO’suna göre borsalar Bitcoin’i Tron, EOS, Chainlink gibi kripto paralar ile aynı kategoriye koyduğu için yeteri kadar büyük bir kitleye hitap edemiyor. Bir kripto para yatırımcısı borsaya giriş yaptığında sahip olduğu Tron tokenını satıp Bitcoin alabileceğini biliyor. Fakat Saylor’a göre bir Tesla, devlet tahvili veya altın yatırımcısının da borsaya giriş yaptığı zaman bunları satıp Bitcoin’e geçiş yapabileceğini görmesi gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!