Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale CEO’su: Kurumsallar Sattığınız Her Bir Bitcoin’i Alıyor

Bitcoin fiyatı, bugün yaşadığı düşüş ile 18 bin 600 dolara kadar gerilemişken Grayscale CEO’su; şu an satılan BTC’lerin kurumsal yatırımcılar tarafından satın alındığını doğruladı. Twitter’da bazı kullanıcılar BTC fiyatı düşerken “zayıflardan olmayın, Bitcoin’lerinizi güçlülere satmayın” çağrısında bulundu. 

Bitcoin yaklaşık 1 haftadır bir konsolidasyon sürecinde gözükürken, çoğu kripto para analisti BTC fiyatının hareket edeceği yolun henüz belirsiz olduğunu söyledi. Bitcoin fiyatı bugün bu belirsizliğe küçük ölçekte de olsa dur dedi ve aşağı yönlü bir hareket gösterdi. BTC son 24 saatte %2’e yakın düşüş göstererek 18 bin 600 dolara kadar geriledi. Bu düşüşü ortalama şekilde telafi ederek yeniden 18 bin 800 doların üzerine çıkan Bitcoin, son 7 günlük süre bazında hala yaklaşık %4 oranında kayıpta.

“Sattığınız her BTC kurumsallar tarafından alınıyor”

Kripto para alanında deneyimli çoğu yatırımcı bu şekilde düşüşlerin heveslik yatırım yapan zayıf yatırımcıları ayıklamada işe yaradığını söylese de, WhalePanda “Bitcoin’lerinizi satmayın” çağrısında bulundu. Twitter’da 230 binin üzerinde takipçiye sahip WhalePanda isimli melek yatırımcı ve Bitcoin destekçisi attığı tweet ile satılan her Bitcoin’in şu an kurumsal yatırımcılar tarafından satın alındığını söyledi.

WhalePanda, kurumsal yatırımcıların 20 bin doların altındaki Bitcoin’leri yapabildikleri kadar toplamaya çalıştıklarını dile getirdi. WhalePanda’nın tweetinin altına yorum yapan isimlerden biri ise Grayscale CEO’su Barry Silbert’tı. Grayscale, Genesis, CoinDesk gibi önemli kripto para kuruluşlarının üst şirketi olan Digital Currency Group kurucusu Barry Silbers, WhalePanda’nın düşüncelerine katıldığını belirterek kısaca “onaylandı” dedi.

Barry Silbert atılıp tarafından daha sonra silinen tweet.

Silbert bir süre sonra bu tweeti silerek yerine “üzgünüm, bir öncekini silmek zorunda kaldım” yazdı.  Grayscale şu an en önemli Bitcoin fonlarından biri olarak gösteriliyor. Şirketin BTC ürünü Grayscale Bitcoin Trust ile yönetimi altında 7 Aralık itibarıyla toplam 10.5 milyar dolarlık Bitcoin bulunuyor. Şirketin yönetimi altındaki toplam kripto para varlıklarının değeri ise 12.7 milyar doları aşıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!