Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CEO’su: MoneyGram XRP ile Milyarlarca Dolarlık İşlem Yaptı

MoneyGram ile ortaklığını sürdüren Ripple, eşler arası (P2P) para transfer platformu ile milyarlarca dolarlık XRP işlemi yapıldığını söyledi. Blockchain ve kripto para alanındaki dev isimlerden biri olan Ripple ve uluslararası para gönderme platformu MoneyGram arasında süregelen 18 aylık iş birliği kapsamında, iki şirket de oldukça olumlu açıklamalarda bulundu.

Kripto para dünyasında blockchain ve fintech alanında en önemli şirketlerden biri olan Ripple ve küresel para gönderme platformu MoneyGram iş birliği sıkça konuşuldu. MoneyGram Ripple ortaklığının ivmesi ile kasım ayında yaptıkları açıklamalarla doğrudan tüketiciye dijital işletme (MGO) hizmetinde yalnızca bir ayda %150 oranında bir büyüme yaşandığını açıkladı. MoneyGram kasımda yaptığı açıklama işe 2020 yılı boyunca onuncu kez üç haneli büyüme oranı kaydetti. Hem Ripple hem de MoneyGram tarafında ortaklıkla ilgili birçok olumlu açıklama gelmeye devam ediyor.

Brad Garlinghouse: MoneyGram ile milyarlarca dolarlık XRP işlemi yapıldı

Ripple ve MoneyGram stratejik ortaklıkları için Haziran 2019’da el sıkıştı. Ripple şu an Dallas merkezli para transferi hizmeti veren MoneyGram şirketinde %10 hisseye sahip durumda. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse bu iş birliğinin getirileri hakkında yorumda bulundu. Garlinghouse MoneyGram ile milyarlarca dolarlık XRP işlemi gerçekleştirildiğini söyledi. Garlinghouse yorumuna hız, ölçeklenebilirlik ve düşük işlem maliyeti göz önünde bulundurulduğunda XRP’nin en verimli dijital varlık olduğunu ekledi.

MoneyGram geçen yıl başlayan pilot uygulamalardan sonra şu an XRP destekli ODL sistemin dünya genelinde beş havele koridoru kapsamında kullanıyor. Ripple ODL hizmetini desteklemek ve likidite sağlanmasını kolaylaştırmak için MoneyGram’e bu yıl 52 milyon doları aşan yatırım yaptı.

XRP işlemleri sektör için bir devrim

MoneyGram CEO’su Alex Holmes CNN’e yaptığı açıklamada şirketinin Ripple ile olan 18 aylık ortaklığından bahsederek, bunun arkasındaki fikrin gerçekten yeniliği teşvik etmek ve blockchainin küresel kullanımı için yardımcı olmak olduğundan bahsetti. Holmes Ripple’ın XRP’si tarafından sunulan gerçek zamanlı ödemelerin de önemini vurgulamayı ihmal etmedi.

Alex Holmes, sınır ötesi para gönderme işlemlerinin gerçek zamanlı ödeme modelinden oldukça etkilendiğini söyleyerek; kendi müşterilerinin de buna önem verdiğini dile getirdi. Holmes hizmetlerinde Ripple ile ortaklıktan doğan XRP kullanımı ile bu likiditeye erişimin sektör açısından devrim olduğunu söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!