Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple ile İş Birliği Yapan MoneyGram Uçtu

Ripple şirketinin geçtiğimiz günlerde iş birliğini duyurduğu MoneyGram, MGO hizmetinde ekim ayında yaşanan gelir ve işlem hacmi büyüme oranlarını açıkladı. MoneyGram son veriler ile bu yıl 10. kez %100’den fazla büyüme gösterdiğini duyurdu. Nasdaq’ta listelenen MoneyGram hisseleri de uçuşa geçti. 

PR Newswire’da yayınladığı bir basın bülteninde küresel para gönderme platformu MoneyGram, Ripple ile yapılan iş birliğinin ardından bir önemli dönüm noktası daha açıkladı. Eşler arası (P2P) ödeme platformu MoneyGram doğrudan tüketiciye dijital işletme (MGO) hizmetinde, gelir ve işlem miktarlarında %150 büyüme yaşandığını duyurdu. MoneyGram tarafından geliştirilen MGO; kullanıcıların ailesine, arkadaşlarına veya herhangi birine doğrudan akıllı telefon aracılığı ile nakit havale hizmeti sunan bir mobil uygulamadır.

Ekim ayındaki verileri gözler önüne seren bu %150’lik büyüme ile MoneyGram, 2020 yılında üst üste onuncu kez üç haneli büyüme oranına ulaştı. Basın bülteninde açıklandığı üzere Ripple’ın MoneyGram’a yaptığı yatırımlar gerçekleştirilen başarılarda önemli bir rol oynadı. Bunun yanı sıra MoneyGram’ın hızlı yükselişinin arkasında, artan kullanıcı sayısı ve firmanın MGO uygulamasına gösterilen güçlü talep olduğu da eklendi.

Dijital işlemler her zamankinden önemli

MoneyGram CEO’su ve kurucu ortağı Alex Holmes, dijital işlemlerin artık her zamankinden daha önemli olduğunu vurguladı. 2020 yılında ekonomi üzerinde küresel boyutlu bir etki kuran koronavirüs salgını, birçok küçük ve orta ölçekli işletmenin iflas etmesine sebep oldu; birçok insan işsizliğin pençesine düştü. Öyle ki ABD’deki işsizlik rakamları Büyük Buhran sırasında görülen rakamları dahi aştı. Bu süreçten maksimum faydayı sağlayan en popüler ve kârlı sektörlerden biri de dijital ödemeler oldu.

Bu süreçte Ripple’ın hem maddi hem de itibari desteği ile hizmetlerini geliştiren ve müşterileri elinde tutma oranını arttıran MoneyGram’ın hisseleri de uçtu. MoneyGram hisseleri 10 Kasım’da Nasdaq’ta 6,35 dolardan işlem görerek bir ay içinde %100’ün üzerinde artış kaydetti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!