Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple (XRP) MoneyGram’a 9.3 Milyon Dolar Nakit Aktardı

Bir havale şirketi ve Ripple (XRP) ortağı MoneyGram, 2020 için üçüncü çeyrek raporu yayımladı. Rapora göre Ripple, bu yılın üçüncü çeyreğinde MoneyGram’a 9.3 milyon dolarlık nakit aktarımı yaptı.

Ripple, Haziran 2019’da stratejik iş birliği amaçlı MoneyGram ile birlikte çalışmaya başladı. MoneyGram ise 2020’nin üçüncü çeyreğinde yeni bir rapor yayımladı. Rapora göre Ripple, MoneyGram’a net 9.3 milyon dolarlık nakdî aktarımda bulundu. Raporda açıklanan diğer bir detaya göre işlem giderleri 400 bin dolar tutarken elde edilen üç aylık net kazanç ise 8.9 milyon dolar.

MoneyGram’ın kazancı büyüdü

Yayımlanan rapor eşliğinde bir kıyaslama yapılırsa Ripple, 2020’nin ikinci çeyreğinde piyasa geliştirme ücretlerinde %38.4 daha az ödeme yaptı. Üçüncü çeyrekte 9.3 milyon dolar ödeyen Ripple, MoneyGram’a ikinci çeyrekte ise 15.1 milyon dolar ödemişti. Ancak MoneyGram’ın net kazancı üçüncü çeyrekte daha da büyüdü. Bunun sebebinin ise bu çeyrekte şirketin ticaret giderlerindeki büyük hafifleme olduğu açıklandı.

Ripple, MoneyGram’dan hisse satın almıştı

Ripple, 2019’da MoneyGram’a 50 milyon dolarlık bir yatırım yaparak şirkette yaklaşık yüzde 10’luk bir hisse sahibi olmuştu. Ripple, ortaklık sonrası anlık sınır ötesi işlemleri iyileştirmek için XRP tabanlı bir ödeme yöntemini devreye soktu. Bu sayede Ripple, MoneyGram alt yapısına İsteğe Bağlı Likidite (ODL) desteği getirmiş oldu. Şirket, bu yönteme likidite sağlaması için MoneyGram’a her yıl milyonlarca dolar ödüyor.

MoneyGram ise Ripple’dan gelen bu fonları kazanç raporlarında “piyasa geliştirme ücreti” olarak tanımladı. Bir haber sitesinin bildirdiğine göre bu ücretler, başlangıçta MoneyGram’ın gelir rakamına dahildi. Ancak Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), MoneyGram için Mart ayında bir öneride bulunarak bu ücretleri “kontra giderler” olarak sınıflandırmasını tavsiye etti.

MoneyGram’ın Ripple ile bir ortaklığı bulunsa da MoneyGram CEO’su Alex Holmes tarafından şirket olarak satın alınan herhangi bir XRP olmadığı açıklanmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!