Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Moğolistan’da Kripto Para Dönemi: Dev Bankadan Yeni Hizmet

Moğolistan, 2018 yılında dijital merkez bankası parası olan Candy’i onaylamış ve kripto para faaliyetlerinde çeşitli ilerlemeler kaydetmişti. Moğolistan’ın en eski ve büyük bankalarından birisi olan Ticaret ve Kalkınma Bankası’nın (TDB) Delio ve Hexland şirketlerinin işbirliğiyle kripto para hizmetleri sunmaya hazırlandığı öğrenildi.

Delio ve Hexland’in TDB ile yapacağı işbirliği neticesinde kripto para saklama, havale, transfer işlemleri, kredi, varlık yönetimi gibi hizmetlerin kullanıcılarla buluşturulmasının hedeflendiği aktarıldı. DDaily’nin haberinde, Moğolistan’ın lider bankalarından TDB’nin ülkenin lider bankalarından olduğu ve yatırım, kredi, danışmanlık hizmetleri gibi birçok alanda öncülük ettiği ifade ediliyor. Yapılacak iş birliğine madencilik ve blockchain şirketi olan MDKI’ın da dahil edildiği ayrıca paylaşıldı. MDKI şirketinin kripto para projelerini desteklemek istediği açıklandı.

Bir Delio yetkilisi, konuyla ilgili olarak Moğolistan’ın lider bankasıyla yapılan iş birliği sayesinde küresel kripto para piyasasına hızlı bir giriş yapmaya hazırlandıklarını ifade ettiği bildirildi. Cointelegraph’ta da paylaşılan haberde, duyurulan yeni kripto para hizmetinin ne zaman hayata geçeceği ise henüz paylaşılmadı.

CBDC çalışmalarına onay verilmişti

Kripto para piyasasında emin adımlarla ilerleyen Moğolistan, 2018 yılında kendi dijital merkez bankası parasını çıkarmak için onay vermişti. Moğolistan’ın Candy isimli dijital parası, 28 Eylül 2018’de Moğolistan Merkez Bankası tarafından yeni bir ödeme yöntemi olarak tanıtılmış ve onaylanmıştı. Mobicom şirketinin bir kolu olan Mobifinance’in Candy’i piyasaya sürmek için çalışacağının paylaşıldığı duyurunun ardından Mobicom CEO’su Tatsuya Hamada, dijital paraların dolaşıma katılmasıyla birlikte ATM ve kart sisteminin geçmişte kalacağı yorumunu yapmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!