Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Huawei Çin’in Kripto Parası İçin Cüzdan Hazırladı

Çin merkezli teknoloji devi Huawei, ülkenin kendi geliştirdiği kripto para projesi için özel bir cüzdan hazırladı. Dijital yuan olarak adlandırılan bu dijital para doğrudan Huawei telefonlarında saklanabilecek.

Huawei bugün düzenlediği basın duyurusunda Huawei Mate 40 adlı yeni telefon modelinin tanıtımını yaptı. The Block’un haberine göre etkinlik sırasında bu telefonun Çin’in kripto para projesi olan dijital yuanı da destekleyeceği açıklandı. Paylaşılan bilgiler, Mate 40 modelinin içerisinde dijital yuan için özel olarak geliştirilmiş bir cüzdanın olacağını gösteriyor.

Hem güvenli hem anonim

Huawei CEO’su Yu Chengdong tarafından yapılan açıklamalara göre Mate 40 kullanıcıları bu cüzdan sayesinde hem paralarını koruyacak hem de anonim kalabilecekler. Yu, şirketin bu hamlesinin dijital yuan kullanımını kolaylaştıracağını düşünüyor.

Çin’in kripto parası için özel olarak geliştirilen bu donanım cüzdanı, insanlara offline bir şekilde de işlem yapma imkanı tanıyacak.

Destekleyen ilk akıllı telefon oldu

Huawei tarafından tanıtılan Mate 40 model telefon, Çin’in dijital yuan projesini doğrudan destekleyen ilk akıllı telefon oldu. Fakat bu cihazın dijital yuan kullanıcılarına tam olarak ne gibi avantajlar sağlayacağı henüz bilinmiyor.

Mate 40 kullanıcılarının sahip oldukları dijital yuanları telefon içerisindeki cüzdanda saklayabilecekleri düşünülüyor. Ancak kullanıcılar bu cüzdanda tuttukları parayı banka hesaplarına aktarabilecekler mi henüz bilinmiyor.

Aktif olarak kullanılmaya başladı

Çin Merkez Bankası bundan birkaç hafta önce ülkedeki 50 bin vatandaşa dijital yuan dağıtıp insanlardan gelen geri dönüşleri değerlendirdi. Hükümet bu kripto para projesinin ne kadar kullanışlı olduğunu görebilmek için onu benzin istasyonlarında da test etmeye başladı.

Economic Information Daily tarafından aktarılan bilgiler, Shenzhen’deki 11 benzin istasyonunda Çin’in kripto para birimi ile ödeme yapılabildiğini gösterdi. Guangdong Petroleum tarafından yürütülen bu test çalışmasının zamanla daha fazla istasyona yayılması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!