Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether’ın Bankası Bitcoin Yatırımı Yapıyor

GÜNCELLEME: Tether ve Bitfinex şirketlerinin avukatı Stuart Hoegner, 15 Ocak saat 14:31’de yaptığı açıklama ile Deltec’in bitcoin rezervlerinin Tether ile bağlantılı olmadığını açıkladı.


USDT’nin üreticisi olan Tether, Bahamalar’daki Deltec adlı bir bankayı kullanıyor. Deltec yönetimi 15 Ocak tarihinde ‘yüklü miktarda Bitcoin rezervi’ tuttuğunu açıkladı. Bu rezervin Tether ile doğrudan bağlantısı var mı bilinmiyor.

15 Ocak tarihi Tether ve Bitfinex için büyük bir gün. İkili bugün New York’taki savcılığa aralarındaki maddi ilişkiye dair bazı belgeler sunmak zorunda. Bu belgelerin sunumundan bağımsız olarak; Tether’ın kullandığı bankadan yeni bir açıklama geldi.

Deltec’in bitcoin rezervi bulunuyor

Deltec yönetimi tarafından 13 Ocak günü paylaşılan bir videoda banka rezervlerine ilişkin bir açıklama yapıldı. Banka CIO’su Hugo Rogers tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Deltec (buna ek olarak) yüklü miktarda bitcoin’e sahip. Müşterilerimiz adına tanesi 9 bin 300 dolardan bitcoin satın aldık ve bu yatırım 2020’de iyi değerlendi. Likidite krizinin şiddetlenmesiyle birlikte bu yatırımın 2021’de de değerlenmesini bekliyoruz.”

Deltec 2018 tarihinde müşterisi Tether’ın rezervlerine dair bir duyuru yapıp onun “nakit bazındaki değerinin” 1.8 milyar dolardan fazla olduğunu açıkladı. CoinDesk’in haberine göre Tether, günümüzde hala Deltec ile çalıştığını doğruladı.

USDT’nin bir kısmı bitcoin ile mi destekleniyor?

Günümüzde 25 milyardan fazla USDT bulunuyor. Tether bunların her birinin dolar ile desteklendiğini iddia ederken şirketin bu iddiasının doğru olmadığını öne sürenler bulunuyor. Bu isimler USDT’lerin bire bir oranında desteklendiğinden şüpheli.

Tether’ın USDT’leri desteklemek için doların yanı sıra bitcoin kullanıp kullanmadığı bilinmiyor. The Block’un 2019 tarihli haberinde Tether’ın rezervinin bir kısmını bitcoin yatırımı için kullandığı açıklandı. Deltec’in bahsettiği ‘müşterinin’ Tether olup olmadığı, bu bitcoin’lerin USDT ile bağlantılı olup olmadığı bilinmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!