Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ARK Invest CEO’su: Bitcoin 400.000 Dolara Çıkabilir

ARK Invest CEO’su Cathie Wood, çarşamba günü verdiği bir röportajda Bitcoin hakkında konuştu. Wood Bitcoin’in zamanla daha fazla şirketin bilançosunda yer edinebileceğini düşünürken; ARK Invest onun geleceğine yönelik iyimser bir politika izlemeyi sürdürüyor.

Cathie Wood, çarşamba günü Benzinga CEO’su Jason Raznick’e konuştu.  Tesla gibi yenilikçi şirketlerin büyümeye devam edeceğini söyleyen Wood, bunun Bitcoin için de geçerli olabileceğinin mesajını verdi.

Tesla hisseleri, ARK Invest’in yatırım sepetinin yaklaşık %10’unu oluşturuyor. 2014’te kurulan şirket, pandemi döneminde yaptığı yatırımlarla 12 ayda %136 getiri sağladı.

Fiyatta 10 kat artış yaşanabilir

Square, Tesla, MicroStrategy gibi şirketler bilançolarında Bitcoin’e yer veriyor. Cathie Wood’un açıklamalarına göre teknoloji şirketlerinin yöneticileri, kendilerine “Biz neden bitcoin almıyoruz?” diye sormaya başladılar.

Bitcoin’in zamanla daha fazla şirket tarafından kullanılması bekleniyor. ARK Invest’in araştırmasına göre Amerika’daki şirketler, bilançolarının %1’ini Bitcoin’e ayırırlarsa fiyat “400.000 dolara kadar” yükselebilir.

JPMorgan Chase’in 25 Şubat tarihinde yayınladığı analiz raporunda, yatırım portföylerinin %1’inin Bitcoin’e ayrılabileceği belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!