Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ARK Invest’ten Bitcoin İçin 500 Bin Dolar Yorumu

ARK Invest, daha fazla kurumsal yatırımcının bitcoin almasıyla birlikte fiyatın 200 bin ile 500 bin dolar arasına yerleşebileceğini açıkladı. ARK Invest’e göre onun “risk ödül oranı bakımından en cazip yatırım seçeneklerinden biri” olması kurumsal yatırımcının ilgisini çekebilir.

ABD’deki 30 milyar dolarlık varlık yönetim şirketi, yeni yıl için hazırladığı Big Ideas adlı raporunu yayımladı. Birbirinden farklı sektörlerin ele alındığı raporda, bu sektörlerde görülebilecek uzun vadeli trendler incelendi. Üstünde durulan konulardan biri bitcoin oldu.

‘Bitcoin’in itibarı gitgide güçleniyor’

Kripto para sektörü, 2020’nin başından beri birkaç farklı olumlu gelişmeye tanıklık etti. ABD’de bankaların denetiminden sorumlu olan OCC, bankaların bu sektörde rol oynayabileceğini açıklayarak onun yasal güvenilirliğini artırdı.

Coinbase ve Gemini gibi borsalar JPMorgan ile iş birliği yaparak ana akımda kabul görmeye başladı. Aynı yıl içerisinde Kraken’ın bankacılık izni aldığı, Singapur’daki DBS adlı bankanın kendi kripto parasını çıkarmak için harekete geçtiği görüldü.

Yasal ve sektörel düzeyde görülen gelişmeler, kurumsal boyuta yansıdı. Paul Tudor Jones’un yatırım sepetinin yüzde 1’ini bitcoin’e ayırdığı, MassMutual’ın 100 milyon dolarlık bitcoin yatırımı yaptığı, MicroStrategy’nin 70 binden fazla bitcoin aldığı öğrenildi. Bu dönemde finans devi PayPal kripto para hizmeti vermeye başladı.

‘Kurumsal yatırımcı bu fırsatı kaçırmamalı’

Bitcoin’in tüm bu gelişmeler sonucunda ‘daha güvenilir’ bir varlık haline geldiği açıklandı. Bu trendin, gelecekte devam edeceği düşünülüyor. Uzman isimlere göre bitcoin’in günlük ticaret hacmi, dört yıldan kısa bir süre içerisinde Amerika’daki hisse senetlerinin hacmini; altı yıldan kısa bir süre içerisinde global döviz piyasasının hacmini geride bırakabilir.

bitcoin-btc-kripto-para-hacim-ark-invest
ARK Invest’in öngörüsü

ARK Invest bitcoin’in “risk-ödül oranı en cazip” yatırım seçeneklerinden biri olduğunu açıkladı. Bu haliyle geleneksel enstrümanlardan ayrılan bitcoin için on senede 5 trilyon dolarlık piyasa değeri öngörüldü.

ARK Invest’e göre kurumsal yatırımcılar, sepetlerinin en az yüzde 2,5’unu bitcoin’e ayırırsa fiyat 200 bin dolara; en fazla yüzde 6.5’unu ayırırlarsa fiyat 500 bin dolara çıkabilir.

ark-invest-kurumsal-yatirim-bitcoin

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!