Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İşte Theta Fiyatının Yükselmesine Neden Olabilecek Durumlar

Theta (THETA), bir ayda gösterdiği yükseliş ivmesini korumaya devam ettiğini 23 Mart’ta 11,83 dolara çıkıp ATH yaparak gösterdi. THETA, piyasa değeriyle ilk 10’a yerleşti.

THETA, CoinGecko’ya göre yıllık grafikte yüzde 18.311, aylık grafikte yüzde 220, haftalık grafikte ise yüzde 75 oranında değer kazandı. Mart ayı başında 3 milyar dolar seviyesinde olan piyasa değeri, tokenın değer kazanmasıyla birlikte 12 milyar dolara yaklaştı. Theta, piyasa değeriyle 10. sıraya yerleşmeyi başardı ve Chainlink’i geride bıraktı.

  • Mainnet 3.0 geliyor

Theta, 21 Nisan’da Mainnet 3.0’ı hayata geçirecek. Theta, bunun için web sitesinde geri sayım başlattı. Kullanıcılar, THETA stake ederek TFUEL kazanmaya başlayabilir.

Theta’nın operasyonel tokenı olan TFUEL; yıllık grafikte yüzde 29.095, aylık grafikte yüzde 414, haftalık grafikte yüzde 35 oranında değer kazandı. Günlük işlem hacmi ise 550 milyon dolar seviyesinde olurken mevcut fiyatı 0,46 dolar.

  • Ağda büyük isimler var

Merkeziyetsiz video yayın sağlayıcısı olan Theta, binlerce node’a sahiptir. Kullanıcılar node çalıştırarak ağa katılım gösterebiliyor. Theta altyapısını oluşturanlar sarı renkli edge node’lardır. Mavi renkli olanlar ise ağı korur. Kırmızılar ise kurumsal doğrulayıcılardır ve bu doğrulayıcılar arasında Google, Sony, Binance, Samsung, Blockchain.com ve Gumi bulunmaktadır.

theta-ath
Theta ağ durumunu gösteren grafik.
  • 2021 yol haritası

Theta, 2021 yılına ait yol haritasını ocak ayında duyurmuştu. Yılın ilk yarısında ağda oluşturulacak bir DEX, NFT pazaryeri, hackathon, Mainnet 3.0, LINE Dapp entegrasyonu, Ledger ve Trezor için Theta uygulaması gibi gelişmeler bulunuyor.

Yılın ikinci yarısı için ise çeşitli yazılım güncellemeleri, makine öğrenimi senaryoları, akıllı sözleşmeleri platformları gibi teknik gelişmeler var.

THETA fiyatında son durum

THETA, günlük bazda yüzde 14 oranında yükseldi. Mevcut fiyatı 11,77 dolar olan token, 1.4 milyar dolarlık işlem hacmine sahip.

theta-ath
Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!