Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Traderından Yaklaşık 500 Bin Dolar Çaldılar

Bitcoin fiyatının yükselişi karşısında kar elde etmek isteyen bir trader, iki satıcı tarafından dolandırıldı. Mağdur, 500 bin dolar kaybetti.

The Standard haberine göre, Hong Kong’daki bir Bitcoin traderı Tin Hau adıyla bilinen bir döviz bürosunda tezgah üstü Bitcoin işlemi yapmak istedi. Yatırımcı, iki satıcıdan 3.8 milyon Hong Kong doları (yaklaşık 500 bin dolar) değerinde BTC almak üzereyken satıcılar döviz bürosundan kaçarak uzaklaştı.

Yatırımcı polisi aradı, bir şüpheli yakalandı. Aynı zamanda, döviz bürosu kanıt için araştırmaya tabi tutuldu.

Online işlemlerden kaçınıyorlar

Aktarılanlara göre, Hong Kong’daki traderlar çevrim içi platformlardaki transfer ücretlerini ödememek için alternatif yollar arıyor. Bunlardan birisi yüz yüze, döviz bürolarında gerçekleşen işlemler oluyor.

Çevrim içi platformlarda gerçekleşen işlemlerde ücretler platformdan platforma ve paranın miktarına göre değişiklik gösterebiliyor.

Bu yöntemler popüler hale geldi

Hong Kong’da bankaların Bitcoin şirketlerine karşı daha agresif bir tutum izlediği belirtiliyor. Bu nedenle tezgah üstü yapılan Bitcoin işlemlerinin, Bitcoin cüzdanı kullanımının ve Bitcoin ATM’leri aracılığıyla yapılan transferlerin ülkede popüler hale geldiği ifade ediliyor.

Bu olay Hong Kong’da yeni değil

Ocak ayında OTC ile kripto para alım-satımı yapan bir kadın, Hong Kong’da alım-satım işlemi sırasında 500 bin dolarını çaldırmış ve bu esnada dört kişinin saldırısına uğramıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!