Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türkiye’deki Kripto Para Hacmi Yıldan Yıla 40 Kat Büyüdü

Chainalysis tarafından derlenen verilere göre Türkiye’deki kripto para borsaları, bu yıl geçtiğimiz yıla kıyasla 40 kat daha fazla hacim elde ediyorlar.

Geçtiğimiz son iki hafta önce içerisinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının önce başkanında, ardından başkan yardımcısında değişikliğe gidildi. Türk lirası, bu gelişmeler sonrası dolar karşısında güç kaybederken yerli borsaların hacmi büyüme gösterdi.

Yıldan yılda 40 kat büyüme var

Chainalysis, Türkiye’de kripto paralara gösterilen ilgiyi 2020 ve 2021 yılları arasındaki hacim farkını inceleyerek ölçümledi. Buna göre, 1 Şubat-24 Mart 2020 tarihleri arasında yerli borsalarda elde edilen hacim 7 milyar liradan biraz fazla olurken; 1 Şubat-24 Mart 2021 tarihlerinde 218 milyar liralık hacim oluştuğu açıklandı.

Naci Ağbal’ın TCMB başkanlığı görevinden alındığı hafta sonunda, kripto para işlemlerinde kayda değer bir artış tespit edildi. Reuters’dan Ezgi Erkoyun ve Tom Wilson’ın haberine göre “liranın zayıflaması, enflasyon baskısı ve hızlıca para kazanma umudu”, yerli yatırımcıyı kripto paralara yönlendiriyor.

turkiye-kripto-para-hacim-yatirim
Kaynak: Reuters
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!