Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İçin Çöküş Mü Geliyor? Aşırı Alım Seviyesi 20.000 Dolarlık Zamanları Hatırlatıyor

Bitcoin geçtiğimiz hafta başlattığı yükseliş ile birçok kripto para yatırımcısını umutlandırmayı başardı  ve BTC önce 4.200 doları, daha sonra da 5.000 doları aşarak 5.300 doları test etmeye başladı. Ne yazık ki 5.300 doları test etmesinden sonra burada başarılı elde edemeyen lider kripto para birimi, bundan sonra hafif bir düzeltme yaşadı ve basın saatine göre 5.200 dolar üzerinde tutunmaya çabalıyor.

Bitcoin’in yaşadığı düzeltme, geçen haftaki ani yükseliş göz önüne alındığında oldukça normal gibi gözükse de, bunun arkasında da belirli indikatörler ve nedenler yatıyor. Göreceli Güç Endeksi (RSI), lider kripto para birimi için oldukça riskli bir aşırı alım seviyesine doğru ilerledi. RSI temelde 0’dan 100’e kadar olan bir ölçü birimine sahip ve 70 üzerindeyken piyasanın aşırı alım yaşadığını gösterirken, 30 altında olunca piyasanın aşırı satım yaşadığını göstermektedir. Bitcoin için mevcut RSI ise 87 gibi oldukça yüksek bir seviyeye ulaştı ki bu kadar yükseliş en son 2017 yılında BTC 20.000 doları zorlarken görülmüştü.

BITCOIN PRICE, BTC PRICE
Bitcoin 16.880 dolar seviyesindeyken RSI açısından 95’e kadar dayanmıştı. Ancak daha sonra %23 oranında bir düşüş yaşandı ve BTC 13.214 dolara kadar sert bir düşüş yaşadı ki RSI de bu esnada 72’ye kadar geriledi. Söz konusu düşüş sonrası Bitcoin yeniden ivme yakaladı ve 20.000 dolara kadar çıktı.
Bitcoin Birch isimli Twitter kullanıcısı da Bitcoin’in 20.000 dolarlık zirveden beri ilk defa bu kadar yüksek bir aşırı alım seviyesine ulaştığını ve bunun ”kötümser” bir haber olduğunu vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment