Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Opera Yeni Tarayıcısını Tanıttı: İçinde Kripto Para Cüzdanı da Var

Dünyanın en önde gelen internet tarayıcısı şirketlerinden birisi olan Opera, merakla beklenen yeni tarayıcısını tanıttı. Şirketten yapılan açıklamada ‘Opera 60’ adı verilen bu yeni tarayıcıda, bir kripto para cüzdanı bulunduğu ifade edilirken, aynı zamanda şirketin bu yeni tarayıcıya diğerlerinde olduğu gibi bir VPN hizmeti de eklediği ifade edildi.

Opera, hem bilgisayar hem de mobil cihazlar üzerinden tarayıcının indirilmesi durumunda eşleme sisteminin de yapılabileceğini söylerken, bu sayede kullanıcılar senkron sorunu yaşamadan kendi ayarlarını hem kişisel bilgisayarlarına hem de tablet ya da cep telefonlarına taşıyabilecek.

Konuyla ilgili yapılan basın açıklamasında, güvenlik sistemine de dikkat çekilirken şu ifadelere yer verildi:

”Kullanıcılar blockchain tabanlı internet (Web 3) üzerinde bir aksiyon yapmak ya da bir yine blockchain üzerinde bir gönderim yapmak isterlerse, akıllı telefonlarına bir bildirim alacaklar. Bu bildirimi; sistemi açmakta kullandıkları şeyin aynısını (parmak izi ya da yüz tanıma gibi) devreye sokarak onaylayabilirler.”

Opera başkan yardımcısı Krystian Kolondra ise, Blockchain teknolojisi ile ilgili olarak şunları söyledi:

”Blockchain, gücü yeniden halka verebilecek potansiyeli olan bir teknoloji. Müşterilerimiz de geliştirdiğimiz ve uyguladığımız ek güvenlik sistemlerinden yararlanarak, internet üzerinde rahatça gezebilir, kendilerini web 3 tabanlı sitelere tanıtabilir ya da blockhain üzerinden gönderim işlemleri yapabilirler. Biz, onların hem coğrafi hem de diğer verilerini, koyduğumuz sistemler ile koruma altına almış durumdayız ve bunu hiçbir üçüncü parti ile paylaşmayacağız.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment