Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitstamp Kripto Para Borsası, BitLicense Alan En Güncel Kurum Oldu!

Avrupa’nın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Bitstamp, geçtiğimiz tarihlerde ABD piyasasına açılmayı planladığını ifade etmiş olsa da, platformun New York’un finansal regülatöründen kripto para işletmesi lisansını alması borsa için yeni bir sayfa açmış oldu.

New York Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS) 9 Nisan tarihinde yaptığı bir açıklama ile Bitstamp kripto para borsasına da BitLicense vererek toplamda 19. kripto para lisansını çıkarttığını ifade etti. Bitstamp aldığı lisans doğrultusunda New York vatandaşlarına Bitcoin, Litecoin, Bitcoin Cash, Ethereum ve XRP trading pariteleri ile hizmet verebilecek.


Aslında Bitstamp kripto para borsası 2015 yılının Haziran ayında NYDFS tarafından lisans zorunluluğu ilk getirildiğinde başvuruda bulunan 22 kurumdan birisiydi. NYDFS özellikle ilk yıllarda lisans verme konusunda oldukça katı bir tutum sergilese de, 2018 yılının sonlarında ve 2019 yılının başlarında ciddi bir hızlanma sergiledi. Bitstamp kripto para borsasının CEO’su Nejc Kodric konu hakkında yaptığı açıklamada NYDFS’nin lisans verme işini hızlandırdığını ve bu yıl kurumdan BitLicense alan beşinci platform olduklarını dile getirdi.

2019 yılının ilk ayından bu yana Tagomi isimli brokerage platformu, kripto para ve hisse senedi uygulaması Robinhood ve Cottonwood Vending ile LibertyX isimli kripto para ATM işletmecileri lisans almayı başarmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment