Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex Kripto Para Borsası 10.000 Dolarlık Sınırı Kaldırdığını Açıkladı

9 Nisan tarihinde bir Medium gönderisinde açıklanan bilgilere göre, dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olarak bilinen Hong Kong merkezli Bitfinex, bundan sonra yatırımcılara şart koştuğu minimum 10.000 dolarlık yatırım sınırlamasını kaldıracak.

Borsa yetkilileri konu hakkında yaptıkları açıklamada kripto para yatırımcılarından gelen talep doğrultusunda böyle bir adım attıklarını ifade ettiler. Bitfinex CEO’su Jean-Louis van der Velde ise konu hakkında yayınladığı bildiride, ”geleneksel müşteri tabanımızdan daha geniş bir kitleden gelen erişim isteklerini daha fazla reddedemedik, geçtiğimiz altı ay boyunca platformumuzu yeni bir müşteri hesabı dalgasına hazırlamaya çalışıyorduk ve şuan Bitfinex’i daha geniş bir kitleye açmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın devamında Bitfinex‘in alt yapısının çok daha geniş bir kitleye hizmet vermeye hazır olduğu da vurgulandı. Bitfinex kripto para borsası özellikle Tether ile beraber yönetilmesinin anlaşılması sonrası ciddi bir eleştiri toplamıştı. 2018 yılının sonlarına doğru ortaya çıkan gizli belgeler, Tether stabil kripto para birimi ile Bitfinex kripto para borsasının yönetim kurulunun aynı olduğunu kanıtlamış ve daha sonra Tether bünyesinde yaşanan şeffaflık sorunları eleştirilerin adeta körüklenmesine neden olmuştu.

Tether’in yanı sıra Bitfinex de bu durumdan dolayı ciddi bir ün kaybı yaşasa da, hala güvenilir kripto para borsalarından birisi olarak bilinmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment