Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor Piyasaların Henüz Bitcoin (BTC) Tahvillerine Hazır Olmadığını Söyledi

MicroStrategy CEO’su ve önde gelen Bitcoin (BTC) savunucularından Michael Saylor, piyasaların henüz Bitcoin destekli tahvillerine hazır olmadığını söyledi.

Michael Saylor, 29 Mart tarihinde MicroStrategy‘nin yan kuruluşu MacroStrategy‘nin daha fazla Bitcoin satın alabilmek için Bitcoin teminatlı 205 milyon dolar kredi aldığını açıklamasının ardından Bloomberg ile bir röportaj gerçekleştirdi.

Saylor, röportajda piyasaların henüz Bitcoin tahvillerine hazır olmadığını ve şu an için en iyi stratejinin büyük bir bankadan vadeli kredi almak olduğunu dile getirdi.

Bir gün, insanların sonunda ipotek destekli menkul kıymetler gibi Bitcoin destekli tahvilleri alıp sattığını görmeyi çok isterim. Ancak henüz piyasaların buna tam olarak hazır olduğunu düşünmüyorum. Şu an için en iyi strateji büyük bir bankadan vadeli kredi almaktır.

Saylor, El Salvador‘un mart ayında ihraç etmeyi planladığı ancak Rusya-Ukrayna savaşı gibi değişken uluslararası koşullar nedeniyle geciken 1 milyar dolarlık Bitcoin tahvilleri hakkında da açıklamalarda bulundu.

El Salvador’un Bitcoin tahvilleri hakkında çok fazla konuşuluyor. Bu aslında hazinede Bitcoin tutmaktan çok hibrit bir borç aracı. Bu tahviller kendi riskini barındırıyor. Bitcoin alarak girilen risk ile hiçbir alakası yok.

Saylor röportajda ayrıca MicroStrategy’nin Bitcoin varlıkları tarafından desteklenecek olan 205 milyon dolarlık kredi hakkında Bitcoin destekli tahvil ihracı, merkeziyetsiz finans (DeFi) araçları ve dijital varlıklar ile borç vermeyi de içeren bir dizi finansman alternatifi arasından hissedarlar için en iyi seçeneğin seçildiğini belirti.

Günümüzde herkesin her ölçekte Bitcoin’i dayanak noktası olarak kullanabileceğini ve bunun dünyadaki tüm şirketler hatta belediyeler için bile geçerli olduğunu söyleyen Saylor, sözlerini New York City (NYC) üzerinden bir örnek vererek tamamladı.

Örneğin, New York 2 milyar dolar borçlanarak Bitcoin satın alabilir. Bitcoin, en az %50 ve üzerinde bir getiri sağlarken borç maliyeti ise en fazla %2, hatta altında.

Saylor’ın CEO’su olduğu şirket MicroStrategy, son olarak şubat ayında 660 BTC alarak toplam Bitcoin sayısını 125.051 adede çıkarmıştı. CoinGecko verilerine göre Bitcoin (BTC), haberin kaleme alındığı sıralarda 47.214 dolardan işlem görürken şirket toplamda 5.9 milyar dolar değerinde Bitcoin varlığına sahip bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!