Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale, Ethereum Blockchain’ini New York City’nin Özelliklerine Benzetti

Yönetilen varlıkların toplam değeri bakımından dünyanın en büyük kripto para yöneticisi olan Grayscale, Ethereum blockchain sistemini New York City’nin özelliklerine benzetti.

Grayscale akıllı sözleşmeler hakkında yayımladığı raporda Ethereum hakkında:

Ethereum New York City gibidir. Geniş, pahalı ve belirli alanlarda sıkışık. Aynı zamanda da en zengin ekosisteme sahiptir. Rakip ağlardan 10 kat daha büyük ve toplam değeri 100 milyar doların üzerindedir.

dedi.

Grayscale Solana’yı ise Los Angeles’a benzetti.

Grayscale’in hazırladığı raporda Ethereum; Solana (SOL), Avalanche (AVAX), Polkadot (DOT), Cardano (ADA) ve Stellar (XLM) gibi rakip blockchain sistemleriyle karşılaştırarak inceledi. Grayscale bu raporu, akıllı sözleşme teknolojisinin kullanılabildiği platformlara yatırım yapma imkanı sunan yeni bir fon oluşturduğu haberinin ardından yayımladı. Bu fon içerisinde ethereum’un yer almadığı biliniyor.

Fonun portföyünde Cardano (ADA), Solana (SOL), Avalanche (AVAX), Polkadot (DOT), Polygon (MATIC), Algorand (ALGO) ve Stellar (XLM) yer alıyor ve Grayscale’in CEO’su Michael Sonnenshein yaptığı açıklamada, fonun amacının yatırımcılara birden fazla platforma imkanı sunarak çeşitlilik sağlamak olduğunu belirtmişti.

 

Firma daha önce DeFi ve NFT’lerden gelen talep nedeniyle yüksek işlem ücretlerinden dolayı başka blockchain’e geçen kullanıcıları “daha ucuz bir şehre taşınmaya” benzetmişti.

Grayscale hazırladığı raporda, ” Bize göre DeFi ve Metaverse pazarları tüm dijital varlık pazarının 2 trilyon dolar olan değerinden daha büyük.” dedi

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!