Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale’den Ethereum Alternatiflerinin Yer Aldığı Yeni Yatırım Fonu

Dijital varlık yöneticisi Grayscale, akıllı sözleşme teknolojisinin kullanılabildiği platformlara yatırım yapma imkanı sunan yeni bir fon oluşturdu. 

Grayscale’in kurduğu Smart Contract Platform ex Ethereum Fund (GSCPxE) adlı yeni yatırım fonu, yatırımcılara merkeziyetsiz finans ekosistemine Ethereum’a alternatif platformlar üzerinden giriş yapma fırsatı tanıyor.

Fonun portföyünde Cardano (ADA), Solana (SOL), Avalanche (AVAX), Polkadot (DOT), Polygon (MATIC), Algorand (ALGO) ve Stellar (XLM) yer alıyor. Grayscale’in CEO’su Michael Sonnenshein’a göre fonun misyonlarından biri, yatırımcılara birden fazla platforma imkanı sunarak çeşitlilik sağlamak.

“Akıllı sözleşme teknolojisi, dijital ekonominin büyümesi için kritik bir rol oynuyor ama bu yarışı hangi platformun kazanacağını söylemek için henüz çok erken.” diyen Sonnenshein, “Yatırımcılar GSCPxE sayesinde bu yarışı kimin kazanacağını tahmin etmek zorunda kalmıyor, onun yerine akıllı sözleşme ekosisteminin gelişimine dahil olabiliyorlar, GSCPxE’nin güzelliği de bu.” diye ekledi.

Grayscale; pek çok yatırımcının Ethereum ekosisteminde halihazırda aktif bir şekilde faaliyet gösterdiği düşüncesiyle ether’ı bu fonun dışında tutuyor. GSCPxE bu haliyle yatırımcılara daha alternatif platformlara yatırım yapma fırsatı sunacak.

Fonda Cardano ile Solana’nın yüzde 24’erlik; Avalanche ile Polkadot’un ise yüzde 16’lık ağırlığı bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!