Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

AB ile ABD’nin Ortak Regülasyon Forumunda Kripto Paralar Konuşuldu

Avrupa Birliği’nin ve ABD’nin düzenleyici kurumlarından temsilcilerin katıldığı ortak finansal regülasyon forumunda kripto paralar hakkında konuşuldu.

Forumda güncel finansal istikrar riskleri, sürdürülebilir finans, bankacılık ve sigortacılıkta uluslararası ve karşılıklı çalışmalar, sermaye piyasalarının düzenlenmesinde ve denetiminde iş birliği, finansal inovasyon, kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadele olmak üzere altı konu başlığı görüşüldü.

Görüşmelerde Avrupa Komisyonu, Avrupa Bankacılık Otoritesi, Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi, Avrupa Sigorta ve Emeklilik Otoritesi, Avrupa Merkez Bankası, Avrupa Sistemik Risk Kurulu ile ABD Hazine Bakanlığı, FED Kurulu, Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu, Federal Mevduat Sigorta Kurumu, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ve Hazine Bakanlığı birimlerinden OCC temsilcileri yer aldı.

Katılımcılar, finansal inovasyon başlığı altında kripto varlıklar ile stablecoinler hakkında öne sürülmüş regülasyon önerileri hakkında fikir alışverişinde bulundu. Ele alınan bir diğer nokta, dijital merkez bankası paraları (CBDC) ile ilgili yapılan değerlendirmeler oldu.

Görüşme sırasında finansal inovasyonların denetimi sırasında yapılan uluslararası iş birliğinin faydaları üstünde duruldu.

AB ve ABD’deki otoriteler arasında her yıl iki kez düzenlenen finansal regülasyon forumunun Mart 2021 tarihli, bundan bir önceki ayağında da kripto varlıklar ele alınmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!