Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Axie Infinity’nin Geliştiricisi 152 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Axie Infinity’nin geliştiricisi Sky Mavis, Andreessen Horowitz’in (a16z) öncülüğünde ve Accel ile Paradigm’ın katılımında 152 milyon dolar değerinde yatırım aldı.

Sky Mavis 152 milyon dolarlık B Serisi yatırımını ekibini büyütmek, altyapısını ölçeklendirmek ve oyun geliştiricilerine destek olacak dağıtım platformları kurmak için kullanacak.

The Information, bu resmi açıklama yapılmadan önce Sky Mavis’in 150 milyon dolar yatırım alarak toplamda 3 milyar dolara yakın değerlemeye ulaştığını bildirmişti.

B Serisi yatırımına katılan isimler arasında SNÖ, SevenSevenSix, FTX de yer aldı.

Sky Mavis Axie Infinity’nin mekaniklerini geliştirmek, Ronin tabanlı bir merkeziyetsiz borsa olan Ronin DEX’i kullanıma açmak, Project K adlı yeni oyunun gelişimini ilerletmek için çalışmaya devam edecek.

Bir play-to-earn oyunu olan Axie Infinity, kullanıcılarına Axies adlı NFT’lerle oynama ve alım-satım yapma imkanı sunuyor. Şimdiye dek toplamda 2 milyar dolardan fazla işlem hacmi elde eden Axie Infinity’nin günlük aktif kullanıcı sayısı ağustosta 1.8 milyonun üstüne çıktı.

Andreessen Horowitz’in ortaklarından Arianna Simpson, “Bir yandan tüketiciler için eğlenceli bir deneyim oluşturup, bir yandan altyapınızı olağanüstü bir büyümeyi kaldırabilecek kadar ölçekleyebilmek aşırı derecede nadirdir ve Sky Mavis ekibini bu kadar istisnai yapan şey de budur.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!