Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

U.S. Bank Kurumsal Müşterilerine Kripto Para Saklama Hizmeti Veriyor

ABD’nin en büyük beşinci bankası olan U.S. Bank, kurumsal yatırım yöneticilerine kripto paralar için saklama hizmeti vermeye başladı.

ABD’de veya Cayman Adalarında yatırım fonu yöneten kurumsal U.S. Bank müşterileri, bitcoinlerini (BTC) güvende tutabilmek için bankanın sunduğu saklama hizmetinden faydalanabilecek.

Bu adımı kripto paralar ile ilgilenen kurumsal müşterilerinin taleplerini karşılamak için atan banka, saklama hizmeti için gerekli altyapıyı oluşturmak için kripto para şirketi NYDIG ile birlikte çalışacak.

U.S. Bank Wealth Management and Investment Services Başkan Yardımcısı Gunjan Kedia, “Saklama hizmeti alan kurumsal müşterilerimiz, kripto para (hizmeti) sunma planlarını hızlandırdılar ve buna karşılık olarak, biz de onlara saklama hizmeti sunabilmeyi bir öncelik haline getirdik.” dedi.

U.S. Bank Wealth Management and Investment Services, toplamda 8.6 trilyon dolar değerinde varlık için saklama ve yönetim hizmeti sunuyor.

Bankanın salı günkü açıklamasına göre başlangıç aşamasında sadece bitcoin’i kapsayacak saklama hizmeti, “yakında” daha farklı kripto paralar için de alınabilecek.


Görsel: Thomas Hawk/Flickr (görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!