Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

AB Komisyonu, Yüksek Düzeyli Kripto Para Toplantısı Düzenleyecek

Avrupa Birliği komisyonu, kripto para birimlerinin merkez bankaları üzerindeki etkisini görüşmek üzere kamu ve özel sektör yetkilileri ile bir toplantı yapmayı planlıyor.

Salı günü Ekonomi ve Mali İşler Konseyi (ECOFIN) için düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada Euro ve Sosyal Diyalog Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, konuyu resmi olarak adlandırılması gereken bir grup ve özel sektörden yetkililerle birlikte tartışmayı planladığını söyledi. Dombrovskis‘in aktardığı sözler şu şekilde :

“Kripto para birimleri, merkezi bankalar da dahil olmak üzere diğer birçok alan için tahribata neden olabilir. Bu nedenle, mevcut pazar eğilimlerinin ötesine geçen uzun vadeli planları değerlendirmek için yetkilileri ve özel sektörü kısa sürede bir araya getirmek niyetindeyim”

Birkaç ülkenin, Birleşik Krallık, Hindistan ve Kanada‘daki merkez bankaları da dahil olmak üzere, merkez bankası tarafından yayınlanan kripto para birimi fikri üzerine araştırmalar yapılıyor.

Bununla birlikte, kripto para birimlerinde merkez bankalarının potansiyel katılımı karışık tepkilerle karşılandı. Bazıları, merkez bankalarının yabancı rezervlerini korumak için kripto para birimi satın alacağını öngörürken bazıları, merkez bankalarının kendilerini düzenleme eylemlerinin ötesine geçmesinden rahatsız olduğunu iddia ediyor.

Bu tür tartışmaların, yürürlüğe gireceği yerlerde görülmesiyle birlikte, Dombrovskis‘in AB yapısal reformu ve mali piyasa düzenlemesindeki rolü, bu görüşmelerin daha fazla düzenleyici eyleme yol açabileceğini gösteriyor.

Dombrovskis, basın toplantısı sırasında AB‘nin Blockchain teknolojisini benimsemesine olan ilgisinin yanı sıra yasa dışı davranışları engellemek için kripto para ticaretinde daha agresif bir düzenleyici yaklaşım benimsemek istediğini de yineledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment