Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore, Kripto Para Borsalarına Güvenlik İhlali Sebebiyle Ceza Kesti

Güney Kore hükümeti, kullanıcı bilgilerinin saklanması konusunda sınıfı geçemeyen kripto para borsalarına yaklaşık 130 bin dolar (141 milyon won) para cezası kesti.

Kore hükümetinden yapılan yazılı açıklamada, 10 Ekim ve 28 Aralık arasını kapsayan soruşturma sonucunda, 10 farklı yerel kripto para borsasını incelendiği belirtildi. İncelemeyi yapan kurumun KCC adında aslında askeri işleri yapan bir devlet birimi tarafından yapıldığı ancak KCC’nin aynı zamanda da telekomunikasyon sektörün üzerinde de denetim yaptığı belirtildi.

İncelemeye alınan 10 kripto para borsası arasında 8 tanesi üyelerin bilgilerinin toplanması ve saklanması konusundaki kuralları ihlal ettiği gerekçesiyle para cezasına çarptırılıken, cezaların 9 ila 14 bin dolar arasında değiştiği belirtildi.

Yapılan kural ihlalleri arasında, ceza alan bazı borsaların bir yılı aşkın süredir servisi kullanmayan kullanıcılarının bilgilerini silmediği, bazılarının da kullanıcı bilgilerini yurt dışında hizmet veren borsalara verdiği belirlendi.

Ceza alan borsalar Upbit, Ripple4y, Coinpia, Youbit, Korbit, Coinone ve Coinplug olurken cüzdan servisi Eyelabs de Güney Kore hükümetinden nasibini aldı.

KCC başkanı Lee Hyo Sung yaptığı açıklamada şunları söyledi:

”Ülkemizdeki kripto para borsalarına yönelik saldırılar her gün artıyor. Bu durumu önleyebilmek için bu borsalar ile birlikte çalışıyoruz. Aynı zamanda bir de sanal hesap meselesi var ki onu da hükümet olarak çözüme kavuşturmaya yakınız. Büyük kripto para borsalarında da kullanıcı bilgilerinin korunmasını daha fazla arttırmak zorundayız. Bu yüzden de bu borsaları daha sıkı kurallarla denetleyerek, kullanıcı memnuniyetini arttırmayı ve güvenliği daha da iyi sağlamayı planlıyoruz.”

KCC, cezayı kestiği kripto para borsalarının merkezlerine bir yazı göndererek, bahsi geçen güvenlik açıklarının kapatılarak geri bildirim formunun onaylanması için bu firmalara 30 gün süre verdi. Aynı zamanda yakın dönemde de, kripto para cüzdanları, özel parolalar ve transfer kodları için de güvenlik önlemlerinin arttırılması bekleniyor.

Kripto para borsalarına kesilen cezalar tek tek bakıldığında dudak uçuklatıcı olarak değerlendirilmese de, yine de dünkü borsa düzenlemeleri haberlerinin ardından gelmesi, Güney Kore hükümetinin bu konudaki duruşunu bir kez daha ortaya koymuş oldu. Hükümet, yakın dönemde de bu uygulamalara devam edileceğini borsalara bildirdi. Bu sayede daha yüksek kullanıcı memnuniyeti ve geliştirilmiş güvenlik uygulamaları hedefleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment