Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

50 Cent’in Unuttuğu Bitcoin Varlığı 8.5 Milyon Dolara Ulaştı

Bazı insanlar haklı olarak çok küçük miktarlarda yatırım yapsalar da sürekli grafik ve analiz kovalıyorlar. Bu insanların kazançlarının peşine düşmesi kadar normal bir şey yok, neticede yaptığınız yatırımı takip etmek gerekiyor; ancak bazı otoriteler de, yatırımı yapın ve sonrası unutun diyor. Güvendiğiniz bir kripto parayı ne pahasına olursa olsun elde tutmaya da ”hodl” deniyor.

Ancak bir de üçüncü grup bir insan var. Bu insanlar özellikle Bitcoin ile bundan 4 – 5 yıl öncesinde bir alışveriş yapan ve ellerinde Bitcoin bulunduran insanlar. Kimisi elindeki parayı unutuyor, kimisi de çok zengin olduğu için bakmaya ihtiyaç dahi duymuyor. İşte, paranın parayı çektiği bu insan grubunun son üyesi ünlü rapçi 50 Cent.

Amerikan magazin basınında y er alan haberlere göre, 50 Cent, kazancı yetmiyormuşçasına bir de 8.5 milyon dolar değerinde bir Bitcoin servetine sahip. Animal Ambition adlı albümünü 2014 yılında Bitcoin ile de internet üzerinden alışverişe sunan 50 Cent hayranları, bu albümü alabilmek için vakti zamanında toplam 700 BTC tutarında bir ödeme yapmış. O dönem yaklaşık 400 bin dolar değerinde olan bu para, şu an için ise tam 8.5 milyon dolar ediyor. 50 Cent, bu parayı uzun süreler boyunca unuttuğunu belirtirken, bazı görüşler bunun tarihin en garip hodl’u olduğu yorumlarını yaptı.

https://twitter.com/50cent/status/955908135922950144

Twitter hesabından gönderdiği tweette, ”Sizi deli gibi kıskandırdığını biliyorum ancak kusura bakmayın, Bitcoinleri çantama atıyorum.” yazan bir tweet paylaşan 50 Cent, olayı hayranlarına bu şekilde duyurdu.

Ünlü rap yıldızının, 2014 yılında çıkardığı Animal Ambition adlı albümünde sürpriz bir şekilde Bit Pay ile anlaşma yaptığı ve Shopify store üzerinden, albümün Bitcoin ödenerek satın alındığı belirtildi. O dönem, Bitcoin 600 dolar civarında işlem görürken, 50 cent hayranları ünlü yıldızın albümünü alabilmek için toplamda 700 Bitcoinlik işlem gerçekleştirdi. Bu Bitcoinler, fiyatlarındaki muhteşem artış ile birlikte kendini neredeyse 20’ye katlayarak şu anda yaklaşık 8 milyon dolar seviyesine ulaştı.

Hodl Gibi Hodl!

Haber sosyal medyada büyük yankı uyandırırken birçok Twitter ve Instagram kullanıcısı 50 Cent’in bu kazancı karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Eğer albüm satışlarında yakalandığı iddia edilen Bitcoin rakamları doğruysa, bunun gerçekten büyük bir başarı olduğunu söylemek mümkün. Ancak son dönemde müzik piyasasında benzeri atılımlar olduğunu söylemek mümkün olsa da, bunların 50 Cent’in yaklaşımına göre çok farklı olduğunu söylemek gerek.

Birçok müzik firması, albüm satışlarında Bitcoin kullanılması gibi kısa süreli çözümlerin aksine, uzun vadede piyasada devrim yapabilecek bir sistem üzerinde çalışmakta. Bunun en önemlisi de Blockchain felsefesini müzik piyasasına entegre ederek tekelleşmiş şirketler yerine, gücü sanatçılara geri vermek. Bu konuyla ilgili geçtiğimiz haftalarda yayınladığımız ufuk açıcı yazıya şuradan ulaşabilirsiniz.

Bu olayın ardından 50 Cent’in Bitcoinleri bozdurup bozdurmayacağı ise henüz netlik kazanmış değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment