Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

AB Regülatörü Bitcoin Madenciliğinin Yasaklanması Yönünde Çağrıda Bulundu

Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi başkan yardımcısı Erik Thedéen, Avrupalı regülatörlere Bitcoin madenciliğini yasaklamayı düşünmeleri gerektiğini söyledi. 

Financal Times‘a konuşan AB regülatörü Erik Thedéen, Bitcoin madenciliğinin vatanı İsveç için “ulusal bir sorun” haline geldiğini ve kripto para birimlerinin Paris anlaşması iklim değişikliği hedefleri için de risk taşıdığını söyledi.

Avrupalı regülatörlere Proof of Work (PoW) madencilik yöntemini yasaklamayı düşünmelerini ve madencileri daha az enerji tüketen Proof of Stake (PoS) modeline yönlendirmeleri gerektiğini söyleyen Thedéen;

Çözüm Proof of Work modelini yasaklamaktır. Proof of Stake önemli ölçüde daha az enerji tüketiyor.

dedi.

Thedéen ayrıca madencilik endüstrisini daha verimli bir teknolojiye yönlendirmek için görüşme yapılması gerektiğini ve kripto genelinde tam bir yasağı savunmadığını söyledi.

Madenciliğin iklim üzerindeki etkileri konusunda artan tepkiler ve Çin’deki yasaklar nedeni ile yenilenebilir enerji kullanımına yönelen madencilerin, İsveç ve Norveç gibi yenilenebilir enerji kullanımının yüksek olduğu ülkelere ilgi göstermesi hakkında Thedéen;

İsveç’in uzun sahil şeridinde üretilen rüzgar enerjisinin Bitcoin madenciliğinde kullanılması ironik olurdu.

ifadelerine yer verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!